Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί.......




Διάβασα στο defencenet.gr :  

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ :  "Να μοιράσουμε με την Τουρκία τον ορυκτό (μας) πλούτο"




Ο Βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ προτείνει “Κοινοπραξία Ελλάδος – Τουρκίας” για τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου με την δικαιολογία ότι θα είναι πράξη αντίστασης, προς Ευρώπη και Αμερική.
Σε πρόσφατες δηλώσεις στον τοπικό Τύπο, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο από την Ελλάδα και την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτήν την εξέλιξη ως πράξη αντίστασης εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής που εκμεταλλεύονται όλα αυτά τα χρόνια κυρίως την Ελλάδα, όπως είπε.
Ο κ. Καραγιουσούφ, τονίζει μεταξύ των άλλων:
«Από τη στιγμή που η Ελλάδα αδυνατεί να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, θα μπορούσε να έρθει σε συνεργασία, έτσι ώστε να μπορεί να έχει δικαιώματα και στην Προποντίδα και μέσα στην Τουρκία. Θα μπορούσε να γίνει μια κοινοπραξία Ελλάδας-Τουρκίας». .......................
 Ωραία τα έχουν υπολογίσει στην Τουρκία αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ αφού ο κύριος βουλευτής δικός τους είναι.Είδατε πως λύνονται αμέσως τα προβλήματα; Απλά δίνεις τα μισά σου υπάρχοντα και λήγει το θέμα. .......................................................
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


        Θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε περίεργες αυτού του είδους τις προτάσεις αν μας έλεγαν ότι ειπώθηκαν από Έλληνα βουλευτή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως έχουμε την ιδιομορφία να ανήκει ο βουλευτής στο ΣΥΡΙΖΑ και να είναι μουσουλμάνος της Θράκης με γνωστές απόψεις περί της μειονότητας.  
        Αφ' ενός δηλαδή έχουμε τις απόψεις μιας πολιτικής παράταξης που δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά υπερασπίζεται οτιδήποτε πρεσβεύει την ανάμιξη πολιτισμών και συμφερόντων, αρκεί στη εξέλιξή τους να μην επικρατήσει το ελληνικό στοιχείο και αφ' ετέρου τον τουρκογενή και τουρκόφιλο βουλευτή, που κατά τις εντολές και οδηγίες της γείτονος χώρας, παίζει το δικό του παιχνίδι μέσα στην ελληνική βουλή, προωθώντας τις θέσεις της Τουρκίας.
        Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω, πρέπει ο κομματικός σχηματισμός που ανήκει ο βουλευτής να τον διαγράψει, ως ανθελληνικά κινούμενο και να στείλει το δικό του μήνυμα σε όλους τους γείτονες, που θα σηματοδοτεί την υπεράσπιση κάθε ελληνικού δικαιώματος σε χώρο και πλούτο εντός των ισχυόντων συνόρων. Η όλη όμως στάση προβληματίζει και το παρελθόν αμφοτέρων, ΣΥΡΙΖΑ και Καραγιουσούφ, όπως συμπληρώνεται με νεότερες τοποθετήσεις τους, απλά επιβεβαιώνει όσα μέχρι σήμερα έχουν ειπωθεί για τις θέσεις τους στα εθνικά θέματα. Ο βουλευτής εργάζεται πυρετωδώς για την απόσχιση της Δυτικής Θράκης, ο δε ΣΥΡΙΖΑ για ψηφοθηρικούς λόγους(στην καλύτερη περίπτωση αυτό γιατί διαφορετικά μιλάμε για εσωτερικό εχθρό) ανέχεται και αποδέχεται τις δηλώσεις σιωπηλά. 
        Τέτοιες απόψεις δυστυχώς δεν συμβάλουν στο ειρηνικό κλίμα που επιθυμούν οι λαοί, δεν διευθετούν προβλήματα και μας ωθούν να εξετάζουμε σενάρια θερμών επεισοδίων μεταξύ των δύο χωρών αλλά και εμφυλιοπολεμικά. Πρέπει επιτέλους τα αριστερά κόμματα στη χώρα μας να αντιληφθούν πως κανένα κράτος υπό αριστερή κυβέρνηση, όπως ονειρεύονται να γίνει η Ελλάδα, δεν παραχώρησε ούτε σπιθαμή εδαφικής κυριαρχίας σε γειτονικό κράτος, πόσο δε μάλλον σε κάποιο με το οποίο υπήρξε προηγούμενη πολεμική σύγκρουση. Αν θέλουν να γίνει η Ελλάδα η πρώτη που θα παραδώσει ότι με αίμα απελευθέρωσε, γελιούνται. Ο Έλληνας μπορεί να ανεχτεί και να υποστεί τις θλιβερές συνέπειες μιας κακής οικονομικής πολιτικής, πιστεύοντας πως είναι κάτι που διορθώνεται, δεν θα ανεχτεί όμως καμιά εξέλιξη που θα γυρίσει το χρόνο 100 χρόνια πίσω, όταν υποχρεώθηκε να περιοριστεί στα σημερινά του σύνορα, αφήνοντας κομμάτι της ψυχής του σε κατοχή.
         Ο "Γόρδιος Δεσμός" απαιτεί Μέγα Αλέξανδρο και το επεισόδιο δεν έχει επαναληφθεί από τότε. Αν όποιος επιθυμεί την εξουσία, δεν έχει εθνικά συμφέρουσες λύσεις, ας παραμείνει γραφικός σχολιαστής των γεγονότων στα δελτία ειδήσεων.