Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ισλαμική τράπεζα στη Γερμανία....(Islamic Bank in Deutschland)

Σε μια κοινωνία που η παγκοσμιοποίηση επελαύνει με γοργούς ρυθμούς, με όσα θετικά και αρνητικά κουβαλάει, με τους λαούς να παρακολουθούν τις εξελίξεις, αδύναμοι να αντιδράσουν ή αδιάφοροι εφ' όσον τους απασχολούν προβλήματα επιβίωσης, ο ισλαμικός παράγοντας αρπάζει την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει και να λάβει μέρος στην αυριανή παγκόσμια διακυβέρνηση.
Πέραν όσων σχεδιάζει στηριζόμενος στην μετακίνηση των πληθυσμών (νόμιμων και παράνομων στην πλειοψηφία τους), προχωρεί στη συγκέντρωση του πλούτου των πληθυσμών του ισλάμ, εκμεταλλευόμενος το θρησκευτικό τους συναίσθημα και την καθοδήγηση που γίνεται για την εδραίωση της άποψης για την αναγκαιότητα της επικράτησής του ως μόνη θρησκεία. Μια σύγχρονη δηλαδή σύγκρουση, με άρωμα του παρελθόντος σχεδιάζεται και υλοποιείται με την ανοχή κρατών που δείχνουν ισχυρά, αλλά και ταυτόχρονα ανυποψίαστα για την επερχόμενη σύγκρουση.
Η Γερμανία μετά από την αθρόα απορρόφηση αλλοδαπών που στήριξαν την οικονομία της, έχασε τον έλεγχο και πλέον οι Γερμανοί και κατ' επέκταση και οι χριστιανικοί πληθυσμοί στην επικράτειά της έχουν αρχίσει να χάνουν έδαφος. Η υπό πίεση προφανώς ίδρυση της πρώτης Ισλαμικής τράπεζας με τους φονταμελιστές να συγκεντρώνουν  υπό τα κελεύσματα της "σαρίας" τις οικονομίες τους σ' αυτήν, θα αποτελέσει πλήγμα και εκροή συναλλάγματος από τη Γερμανία προς το κέντρο του Ισλαμικού κόσμου.   
Και ανάμεσα σ' όσους διεκδικούν το πατρονάρισμα του Ισλαμικού κινήματος έρχεται η Τουρκία με τα εκατομμύρια των μεταναστών της στην Ευρώπη, να αναλάβει το ρόλο του πολιορκητικού κριού. Ας προσέξουν περισσότερο οι εταίροι μας στην Ευρώπη αλλά και ο υπόλοιπος σύγχρονος κόσμος που δεν προσκολλάται σε αναχρονιστικές μεθόδους θρησκοληψίας, για να κερδίσουμε όλοι μαζί τα όσα θετικά πρεσβεύει η ειρηνική συμβίωση και η παγκοσμιοποίηση, αλλιώς ένας ακόμα παγκόσμιος πόλεμος με διαφορετικές συνθέσεις και διαφορές, δεν θα είναι πλέον απίθανο ενδεχόμενο. 


Με αφορμή το άρθρο με αρχικό τίτλο : Ανοίγει η πρώτη Ισλαμική τράπεζα στη Γερμανία, που διάβασα στο
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
31-08-2012 16:00:42
 
Στη Γερμανία ανοίγει για πρώτη φορά ισλαμική τράπεζα, το έργο της οποίας θα πρέπει να βασίζεται στις διατάξεις του παραδοσιακού ισλαμικού νόμου, της Σαρίας, έγραψε η εφημερίδα «Financial Times Deutschland».

Το τούρκικο ταμείο επενδύσεων "Kuveyt Turk" ετοιμάζει αίτηση στο γερμανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για να ανοίξει ένα υποκατάστημα, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη Οκτωβρίου.

Το «Kuveyt Turk» σκοπεύει να ανοίξει Τράπεζα στη Φρανκφούρτη, η οποία είναι το οικονομικό κέντρο της Γερμανίας. Υπάρχει η πρόθεση να ανοίξουν υποκαταστήματα σε άλλες πόλεις της Γερμανίας, όπου υπάρχει σημαντικός αριθμός μουσουλμάνων.

Πιθανόν προτεραιότητα θα δοθεί στη δημιουργία υποκαταστήματος στο Βερολίνο.