Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Οι Τούρκοι των Η.Π.Α. υπέρ των Σκοπιανών

Είναι πλέον πασιφανές πως η Τουρκία εντατικοποιεί τις ενέργειές της, προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία ένταξης των Σκοπιανών στο ΝΑΤΟ, προς ίδιον πάντα όφελος. Προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθεί να ενεργοποιήσει κάθε μηχανισμό της και σειρά είχε η κοινότητα των Αμερικανών Τουρκικής καταγωγής.
  Εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί απέναντι στη χώρα μας, για να προκαλέσει μια ευνοϊκή εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα. Αν τελικά ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, θα μπορεί η Τουρκία να αποκτήσει μια μόνιμη στρατιωτική βάση, καλύπτοντας προφανώς τις ανάγκες του Συμφώνου στην περιοχή (κάτι που δεν θα της το αρνηθούν οι σύμμαχοι προκειμένου να μην απασχολήσουν αυτοί πρόσθετο προσωπικό) και εξασφαλίζοντας έτσι τη συχνή και απρόσκοπτη διέλευση στρατιωτικών σχηματισμών της, χρησιμοποιώντας τους ελληνικούς αεροδιάδρομους, τα ελληνικά ύδατα και το λιμένα της Θεσσαλονίκης, με το πρόσχημα της Νατοϊκής δύναμης, αλλά εξυπηρετώντας κατ' ουσία δικούς της σκοπούς.

  Εμείς στην Ελλάδα γνωρίζουμε πως η Ελληνική κοινότητα προσπαθεί και εργάζεται προς υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και αυτό αποδεικνύεται σε κρίσιμα ζητήματα. Η επιρροή της ομογένειας στις Η.ΠΑ. επιβάλλεται και θα παραμένουμε ευγνώμονες για όσα θετικά προσφέρει. Το έχει η μοίρα του ελληνισμού, όπου κι αν βρίσκεται, να συγκρούεται με τον 600 ετών εχθρό της φυλής μας. 

Αιγαιόγλαρος

 Με αφορμή το άρθρο του: Τμήματος ειδήσεων defencenet.gr 

Οι Τούρκοι των ΗΠΑ ζητούν την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ
   
<><><><><><><><><><><>
26-04-2012 12:02:25
"Ανακατεύεται" και η τουρκική κοινότητα των ΗΠΑ στο θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εμφανώς υποστηρίζοντας την πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης.Επιστολή προς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε η τουρκική κοινότητα των ΗΠΑ στην οποία αναφέρεται «να εξετάσει τα συμφέροντα της ευρω-ατλαντικής κοινότητας με σαφή ένδειξη την αμερικανική υποστήριξη στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο».

Η επιστολή υπογράφεται από τον επικεφαλής των ενώσεων των Αμερικανών τουρκικής καταγωγής και του τουρκικού συνασπισμού της Αμερικής.

Η γνωστοποίηση της επιστολής έγινε από Ενωμένη Σλαβική Διασπορά της FYROM, με την οποία οι Τούρκοι διατηρούν φιλικούς δεσμούς.

Οι τουρκικές ενώσεις στις ΗΠΑ αριθμούνται περί τις 800 χιλιάδες, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σλαβοσκοπιανό δημοσίευμα του πρακτορείου ΜΙΑ.