Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Διακρίσεις με βάση το θρήσκευμα στην Τουρκία

Το ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται να αλλάξει τα όσα αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ισονομία των πολιτών της, όπως και σε πολλούς άλλους τομείς, είναι ακράδαντη πεποίθηση για πολλούς. Όσοι πιστεύουν ή ελπίζουν να γίνουν αλλαγές με σκοπό τον εξευρωπαϊσμό της χώρας και την πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πλανώνται. Δείγματα της πάγιας θέσης της τουρκικής πολιτικής, που εδράζονται στη φυλετική καθαρότητα του κράτους είχαμε στο παρελθόν πολλά και μάλιστα για τη χώρα μας οδυνηρά.
Οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές για όσους θέλουν να αποχωρήσουν από την Τουρκία σε περίπτωση που δεν μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό της γίγνεσθαι και είναι διάχυτο το ενδεχόμενο αντιδράσεων, ώστε να φτάσει η κατάσταση σε μια ακόμα "εθελοντική αποχώρηση" ανάλογη με αυτή που πραγματοποιήθηκε ως παρενέργεια του οργανωμένου πογκρόμ της νύκτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι θα εξασφαλιστεί η απάλειψη κάθε μειονοτικού στοιχείου που θα υπενθυμίζει τη διάδοχη κατάσταση στη Μικρά Ασία.
Ξέρουν πολύ καλά οι χειριστές της υπόθεσης στην Τουρκία, πως η δικαίωση και απόδοση γης και άλλων περιουσιακών στοιχείων σε μη μουσουλμάνους θα σημάνει την αρχή μιας σειράς διεκδικήσεων και θα αναχαιτίσει το σχεδιασμό για την φυλετική κάθαρση. Έτσι εύκολα και για λόγους εθνικής ασφάλειας οι αποφάσεις των δικαστηρίων τους απαγορεύουν την απόδοση τίτλων ιδιοκτησίας σε μη μουσουλμάνους.

Αντίθετα στον ελλαδικό χώρο έχουμε μια ιδιαίτερη ευκολία να δεχόμαστε μεταβιβάσεις γης σε κατοίκους ακριτικών και μη περιοχών που αυτοπροσδιορίζονται Τούρκοι και όχι μόνο μουσουλμάνοι. Δεν προωθούνται οριστικές λύσεις στις περιοχές της Θράκης με διανομή γης σε ακτήμονες Πομάκους, ώστε να αποδείξει η Ελλάδα, πως τους θεωρεί έστω και καθυστερημένα, μέρος του δικού της γηγενούς πληθυσμού, παρά ευνοεί με αδρανείς ενέργειές της ή και παραλήψεις τα σχέδια του τουρκικού προξενείου. Άραγε η Θράκη δεν αποτελεί περιοχή η οποία "επηρεάζει αποφασιστικά την ασφάλεια της χώρας μας";
Γιατί δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο από τις μειοψηφίες που δεν υπερασπίζονται την ελληνικότητα των εδαφών μας και διευκολύνουν τον τουρκικό επεκτατισμό; Οι λεπτομέρειες έχουν συχνά πρωτεύοντα ρόλο στις εξελίξεις. Η θρησκευτική ελευθερία επιβάλλεται σε μια χώρα που έχει διδάξει την ελευθερία. Η εθνική προδοσία όμως δεν χωράει πουθενά, σε κανένα κράτος του κόσμου, γιατί εμείς την παρακολουθούμε απαθείς;

Αιγαιόγλαρος

Με αφορμή όσα γράφτηκαν στο Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr (02-04-2012)

Δε μπορούν να έχουν ιδιοκτησία οι Τούρκοι ελληνικής καταγωγής στην Ίμβρο

Απαγορεύεται για τους ελληνικής καταγωγής Τούρκους πολίτες να αποκτήσουν ιδιοκτησία στην Ίμβρο, σύμφωνα με απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας το οποίο πρόσφατα ακύρωσε πράξη του κτηματολογίου του νησιού με την οποία μεταβιβάστηκε σε Τούρκο υπήκοο, χριστιανό ορθόδοξο, τίτλος ιδιοκτησίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταράφ εξακολουθούν να υφίστανται στην Τουρκία οι διακρίσεις σε βάρος Ελληνορθόδοξων πολιτών. «Οι κινήσεις του πληθυσμού και των ακινήτων στα νησιά Ίμβρος και η Τένεδος, νησιά που επηρεάζουν αποφασιστικά την ασφάλεια των Στενών των Δαρδανελίων και της Κωνσταντινούπολης, αποτελούν σημαντικό θέμα ασφαλείας» αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης του τουρκικού ανώτατου δικαστηρίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από δικαστική πίεση. «Η Ίμβρος και η Τένεδος έχουν κηρυχθεί απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και περιοχή ασφαλείας και απαγορεύεται η αγορά ή ενοικίαση ακινήτων από αλλοδαπά πρόσωπα» αναφέρει η απόφαση. Το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, που εισάγει δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος Τούρκων υπηκόων με βάση το θρήσκευμα, είχε χαρακτηριστεί «απόρρητο» για λόγους «κρατικής ασφάλειας» και χρειάστηκε προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο της Προύσας για να δοθεί στη δημοσιότητα. Το θέμα έχει παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπή της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Αντίδραση για την υπόθεση αναμένονται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.