Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ο Λιούπτσο Γκεοργιέφσκι προτείνει ως λύση το Άνω ή Βόρεια Μακεδονία

 
Παρά την διαφορετική θέση του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων σε θέματα όπως η καταγωγή των Σκοπιανών, η οποία είναι πολύ κοντά στην αλήθεια, η διευθέτηση του προβλήματος με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων με την Ελλάδα ως πύλη εισόδου σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και παρά τις προσπάθειες που κάνει εδώ και καιρό να πείσει για την λάθος πολιτική του σημερινού ηγέτη των Σκοπίων Γκρουεφσκι, οι προτάσεις του για την ονομασία δεν απομακρύνονται από την αναφορά του ονόματος "Μακεδονία", παρόλο που παραμένουν γύρω από γεωγραφικό προσδιορισμό.

Μια τέτοια πρόταση που έχει ακροατές στη χώρα μας, δεν θα λύσει το πρόβλημα και η αποδοχή της θα φέρει σταδιακά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα που θα φέρει και η σημερινή ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Η ελληνική θέση πρέπει να είναι απόλυτη και αμετακίνητη στο να μην υπάρξει συνθετικό στην ονομασία που να αναφέρεται στη Μακεδονία. Πρέπει να κατανοήσουν οι Σκοπιανοί, ότι ο δρόμος προς την ανάπτυξη περνάει μέσα από σχέσεις καλής γειτονίας και στα πλαίσια αυτά το όνομα δεν πρέπει να τους σταθεί εμπόδιο στην πορεία τους. Δεν ζητάμε να παραχωρήσουν τίποτα, η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας θα τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν τα όποια καλά έχουν να προσφέρουν οι οικονομικοστρατηγικοί συνασπισμοί.

Αιγαιόγλαρος
<>
 
<>
 
<><>
27-02-2012 18:04:26
Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούπτσο Γκεοργιέφσκι επανεξελέγη πρόεδρος του κόμματος ВМРО-НП, χθες, στο 15ο έκτακτο συνέδριο του κόμματος.






Ο Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος υπήρξε επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, σε ομιλία του στο συνέδριο ανακοίνωσε ότι το Λαϊκό Κόμμα ( ВМРО-НП) είναι εγγυητής των δικαιωμάτων των πολιτών, ανοικτό σε όλους και τείνει να γίνει η τρίτη πολιτική επιλογή στο κράτος, στο οποίο θα προσφέρει λύσεις.

Ο Γκεοργιέφσκι τόνισε ότι το κόμμα του προσβλέπει το μέλλον των Σκοπίων μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάζει την αλήθεια στους πολίτες της χώρας.

Δεσμεύτηκε για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, ένα ζήτημα το οποίο έχει καθηλώσει τη χώρα έξω από την Ευρω-ατλαντική Συμμαχία.

Δήλωσε, ότι η πραγματική λύση στο ζήτημα της ονομασίας θα μπορούσε να βρεθεί με την επιλογή Άνω ή Βόρεια Μακεδονία.

Διαβάζοντας το : mantatoforos.blogspot.com