Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα και η τουρκική....

Χάνεται η ελληνική γλώσσα στη ΘράκηΓιατί τι άλλο θα μπορούσε να συμπεράνει όποιος διαβάσει το άρθρο του Κώστα Χαρδαβέλλα;
Ας καταλήξουν επιτέλους στον τρόπο αντιμετώπισης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ή γενικότερα των μουσουλμάνων στην Ελλάδα. Από πότε μουσουλμάνος σημαίνει και Τούρκος; Και αν ο μουσουλμάνος της Θράκης θεωρείται αυτόματα Τούρκος, προς τι οι παρεμβάσεις στην μεθόδευση του Τουρκικού Προξενείου για αυτοπροσδιορισμό των μουσουλμανικών κοινοτήτων ως τουρκικές;
 Έχει κουράσει η αδιαφορία αλλά ταυτόχρονα και η προχειρότητα με την οποία λειτουργούν όποτε το αποφασίσουν, κάποια υπουργεία, με το θέμα των μειονοτήτων. Ας παραδεχτούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι και οι προϊστάμενοί τους, την ανικανότητα να σκεφτούν ως Έλληνες και ας μεταταχθούν σε υπηρεσίες όπου το έργο τους θα είναι συγκεκριμένο και λιγότερο επικίνδυνο (π.χ. καθαριότητα των δήμων). 
Η αποδοχή και ενσωμάτωση των μειονοτήτων δεν έρχεται με την καθιέρωση προνομιακής αντιμετώπισης, όπως π.χ. ποσοστό εισακτέων μουσουλμάνων στα Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι.. Ενιαία αντιμετώπιση όπως η υποχρεωτική φοίτηση σε σχολεία όπου διδάσκονται τα πάντα στην ελληνική, χωρίς να ενδιαφέρει το θρήσκευμα των μαθητών, ή το χρώμα, ή οι ρίζες του κάθε νόμιμου κατοίκου αυτής της χώρας, είτε ιθαγενούς, είτε μετανάστη, είναι μέτρο εποικοδομητικό. Όποιος θέλει να επιλέξει μια γλώσσα που δεν συγκαταλέγεται στις διδασκόμενες σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, έχει τη δυνατότητα να μαθητεύσει σε φροντιστήρια.
 Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό, πως οι νόμοι και τα προγράμματα του κράτους αφορούν κατά ενιαίο τρόπο όλους τους πολίτες του, υπό το καθεστώς ισονομίας και ισοτιμίας. Όπου δε, υφίσταται θέμα εθνικής ασφάλειας, πρέπει να λειτουργούν κανόνες που να θωρακίζουν και όχι να δημιουργούν ρήγματα.
Δεν υπάρχει στην ελληνική επικράτεια ούτε σπιθαμή εδάφους ή θάλασσας που να είναι διαπραγματεύσιμη. Αντιθέτως όλοι οι "γείτονες" κατέχουν χιλιόμετρα ελληνικών εδαφών για τα οποία η ειρηνική μας διάθεση, έχει δημιουργήσει αποθήκες λήθης. Ας δείξουμε επιτέλους πως τίποτα δεν είναι αμφισβητήσιμο. Ας καλέσουμε κάθε έναν που δεν αισθάνεται Έλληνας και δεν αποδέχεται τους όρους λειτουργίας του ελληνικού κράτους, να αποχωρήσει σε όποια κατεύθυνση θεωρεί πως ανήκει.  
 Κύριοι και κυρίες του Αθηνοκεντρικού κράτους, αγκιστρωμένοι σε κυβερνητικούς ή κρατικούς θώκους, δεν θα λυπηθώ αν θυσιαστώ για την πατρίδα μου όταν χρειαστεί και προκληθεί αυτό από εξωγενείς παράγοντες, θα λυπηθώ αν δεν προλάβω να τιμωρήσω κάποιον από εσάς όταν με υπαιτιότητά σας, κινδυνέψει να χαθεί οποιοδήποτε σημείο ελληνικού χώρου.
 
Με αφορμή την ανάρτηση του newsbomb:

Χάνεται η ελληνική γλώσσα στη Θράκη       

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης Ελλήνων μουσουλμανοπαίδων για να κάνουν μητρική τους γλώσσα τα τούρκικα, χιλιάδες παιδιά στη Θράκη κα να δημιουργείται έτσι μια γενιά Ελλήνων που νιώθουν Τούρκοι υπήκοοι μέσα στην ελληνική επικράτεια.
 
Το «πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων» της μειονότητας της Θράκης έχει υποτίθεται σαν στόχο την παροχή ίσων ευκαιριών στη μόρφωση για τα παιδιά της μειονότητας. Τους δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουν την τούρκικη ή ελληνική γλώσσα στα σχολεία που θέλουν να πάνε.
Στην πράξη, αυτό που γίνεται είναι να καθιερώνεται η τουρκική γλώσσα ως η επίσημη μειονοτική γλώσσα όλων των μουσουλμάνων μαθητών, εξαφανίζοντας την Πομακική γλώσσα καθώς και τη Ρομανή (των Ρομά), που είναι οι μητρικές γλώσσες χιλιάδων μουσουλμανοπαίδων καθώς βέβαια και την Ελληνική στα μειονοτικά σχολεία.
Μιλάμε δηλαδή για μία μέθοδο εκτουρκισμού της Θράκης και μάλιστα με χρήματα του ελληνικού κράτους, καθώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και κοινοτικά κονδύλια και στοίχισε από το 1997 έως το 2012 27.245.000 ευρώ.
Στην πρώτη και δεύτερη φάση (1997-2004) το πρόγραμμα στοίχισε9.640.000 ευρώ, στην τρίτη φάση (2004-2008) στοίχισε 7.350.000 ευρώ και στην τέταρτη 2009-2012 μάς κόστισε 10.255.000 ευρώ.
Επιστημονική υπεύθυνη είναι η καθηγήτρια κ. Άννα Φραγκουδάκη, ενώ μέχρι και το 2007 συμμετείχε σε αυτό και η γνωστή κ. Θάλεια Δραγώνα (βουλευτής Επικρατείας τότε του ΠΑΣΟΚ).
Παράλληλα, με όλα αυτά το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής ασκεί έντονες πιέσεις σε γονείς μουσουλμάνους που έχουν νηπιακής ηλικίας παιδιά να τα πηγαίνουν μόνο σε νηπιαγωγεία που τους μιλάνε τούρκικα και τα οποία «φυτρώνουν» σαν μανιτάρια στη Θράκη με χρηματοδότηση της τουρκικής πλευράς.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/258563/hanetai-i-elliniki-glossa-sti-thraki#ixzz2E68NYfSt