Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Οι Έλληνες δεν τεμπελιάζουν...(Die Griechen sind nicht faul )

  Έχουν γραφτεί πολλά στα έντυπα μέσα, αλλά ακούστηκαν και πολλά από χείλη δήθεν υπευθύνων, που φαίνεται τελικά πως εξυπηρετούν συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων, για την εργατικότητα των Ελλήνων. Δυστυχώς για όσους δεν είχαν την τύχη να γνωρίσουν το εργασιακό καθεστώς της χώρας μας, αλλά και για όσους δεν γνώρισαν Έλληνες στη χώρα τους ή ξέχασαν τις εποχές που οι μετανάστες δούλευαν περισ΄σότερο από αυτούς και τους "χαλούσαν" τους ρυθμούς, η αλήθεια δεν μπορεί να μείνει κρυφή για πολύ.
  Επίσημα στοιχεία φορέων, όπως του Ο.Ο.Σ.Α. (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που ανακοινώθηκε πρόσφατα και αναφέρεται στη συνέχεια, δείχνουν πως η εργασιακή ζωή των Ελλήνων δεν υπολείπεται άλλων λαών και μάλιστα πρωταγωνιστεί στην κλίμακα. Ίσως να μπερδεύονται οι φίλοι συνευρωπαίοι και να νομίζουν πως η έλλειψη οργάνωσης σε αρκετούς ακόμα τομείς κι επιχειρήσεις, συνεπάγεται και λιγότερη δουλειά, όμως πλανώνται.
  Έχουμε στη χώρα μας ίσως και μικρότερο ποσοστό τεμπέληδων από όσο αλλού, μπορεί και ίσο με αυτούς αλλά από ό,τι δείχνουν οι μετρήσεις όχι μεγαλύτερο.

  Αγωνιζόμαστε δυστυχώς να αποδείξουμε πως "δεν είμαστε ελέφαντες", όμως για να πείσουμε  τους ελάχιστα πληροφορημένους ή τους παραπληροφορημένους πολίτες των άλλων χωρών, πρέπει κι αυτοί να σηκώσουν το κεφάλι και να μας κοιτάξουν. Ας μην ακούν μόνο όσα λέγονται για να μας κατηγορήσουν. Είναι πλέον γνωστό πως αρκεί μια μέθοδος συκοφάντησης όποιου στοχοποιείται, για να εξυπηρετηθούν οι απώτεροι σκοποί των συκοφαντών. Και δεν αποτελεί μέρος της φαντασίας μας, το ότι το σχέδιο περιλαμβάνει την εξαθλίωση όλων των λαών της Ευρώπης. Δεν θα γλυτώσει ούτε η Γερμανία. Απλά είναι ευκολότερο να ενοχοποιηθεί μια μικρότερη οικονομία ως αίτιο της καταστροφής, παρά να αναζητηθεί μια καλή δικαιολογία για να αντιμετωπίσουν τους ανέμελους και ανυποψίαστους πολίτες των ισχυρών οικονομιών.   


Με αφορμή άρθρο της imerisia.gr   με τον τίτλο :
Γερμανοί, σιωπή! Οι Έλληνες εργάζονται 600 ώρες περισσότερο από εσάς!


Tα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2010 δείχνουν ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος εργάζεται 2.017 ώρες ετησίως, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη και τη δεύτερη στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ.
Αποστομωτική απάντηση στην Άνγκελα Μέρκελ και στους υπόλοιπους επικριτές μας που μας χαρακτηρίζουν … τεμπέληδες δίνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο διεθνής οργανισμός προκύπτει ότι είμαστε ο δεύτερος πιο εργατικός λαός μεταξύ των κρατών – μελών του και μάλιστα εργαζόμαστε 600 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς!
Πιο αναλυτικά τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2010 δείχνουν ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος εργάζεται 2.017 ώρες ετησίως, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη και τη δεύτερη στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ.
Συγκεκριμένα, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος εργάζεται 2.017 ώρες ετησίως, ενώ ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος δουλεύει 1.408 ώρες το χρόνο.
Δηλαδή, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 40% περισσότερο (ή 600 ώρες για την ακρίβεια) μέσα σε ένα χρόνο σε σύγκριση με τον μέσο Γερμανό εργαζόμενο.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η μεγάλη διαφορά στις ώρες εργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και στους υπολοίπους Ευρωπαίους οφείλεται στο ότι η ελληνική αγορά εργασίας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι αυτοαπασχολούμενοι και εργάζονται πολλές ώρες, στον μεγάλο αριθμό εργαζομένων μερικής απασχόλησης, όπως και στις λιγότερες ημέρες άδειας στην Ελλάδα συγκριτικά με τη συγκεκριμένη χώρα.