Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η βοήθεια της Τουρκίας στην προπαγάνδα των Σκοπιανών

  Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τις θέσεις μου στα θέματα που έχουν σχέση με τα γειτονικά κράτη, ανήκω σε όσους πιστεύουν ότι μακροχρόνιες διεργασίες της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, προωθούν τη δημιουργία του περίφημου τουρκικού-μουσουλμανικού τόξου στα βόρεια της χώρας μας, ως εναλλακτική διέξοδο στην Αδριατική, αλλά και ως μοχλό πίεσης για τη δημιουργία μιας νεοπαγούς τουρκογενούς περιφέρειας εντός των ελληνικών ορίων, με σκοπό την εκδήλωση αποσχιστικών τάσεων στα πρότυπα του Κοσόβου. 
   Στα πλαίσια αυτά η Τουρκία δραστηριοποιεί οτιδήποτε θα μπορέσει να συμβάλει στην παραχάραξη της ιστορίας, να αναδομήσει τις απόψεις της παγκόσμιας κοινότητας για τα χαρακτηριστικά της Τουρκίας και την προοπτική να συμμετέχει πιο ενεργά σε ότι έχει σχέση με τη Βαλκανική χερσόνησο και την πρωτοκαθεδρία της στο μουσουλμανικό κόσμο.
   Θεμιτό για την προώθηση των συμφερόντων της και δεν με αιφνιδιάζει η μέθοδός της. Περιμένω όμως από την κυβέρνηση των Ελλήνων, ανάλογες αντιδράσεις και ίσως είναι καιρός να μετατραπούν αυτές σε πρωτοβουλίες μετάλλαξης της εξωτερικής μας πολιτικής από παθογόνα αμυντική στάση σε στάση έντονης εγρήγορσης και αποκλεισμού οποιασδήποτε θέσης ή βούλησης εκδηλώνεται τόσο σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και σε βάρος της ιστορικής μας κληρονομιάς και της συμβολής μας στη διαμόρφωση ιδεών και αξιών. Να περάσουμε δηλαδή, από την καταστολή στην πρόληψη και αποτροπή.

   Δυστυχώς όμως το τοπίο παραμένει θολό, η πρώτη εντύπωση είναι απογοητευτική, με την Τουρκία να πρωταγωνιστεί σε διεθνές περιβάλλον και την Ελλάδα να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αυτονόητα. Έτσι οι δορυφόροι της Τουρκίας στα Βαλκάνια, βοηθούμενοι υλικά και ηθικά, αποκόπηκαν από  το πεδίο επιρροής της χώρας μας στο οικονομικό τους γίγνεσθαι και βαδίζουν στη φωσφορούχο διαχωριστική γραμμή που τους χάραξε η Τουρκία, με αντάλλαγμα την εξυπηρέτηση των επεκτατικών της σχεδίων από τη μία και των εθνικιστικών τάσεων από την άλλη.  
   Το κείμενο που ακολουθεί απλά επιβεβαιώνει τις άρρηκτες σχέσεις που αναπτύχθηκαν και την καλοστημένη μηχανή της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Η παρέμβασή μου στο αρχικό κείμενο έγινε μόνο ως προς την ελεύθερη μετάφραση των στόχων της Τουρκικής οργάνωσης στις Η.Π.Α. .


Το αρχικό κείμενο που ακολουθεί με τίτλο : Δείτε πως οι Τούρκοι χρηματοδοτούν την προπαγάνδα των Σκοπιανών στις ΗΠΑ..., αναρτήθηκε στο http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4532.html

Στις Η.Π.Α υπάρχει μια ΜΚΟ με την ονομασία "Turkish Coalition of America ,ΤCA" (Τουρκική Συμμαχία της Αμερικής). Η TCA μάλιστα χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των Η.Π.Α .

Ο σκοπός του TCA είναι :
  • Educate the general public about Turkey and Turkish Americans and voice their opinion on critical issues to interested parties.(Η εκπαίδευση του ευρύτερου κοινού σχετικά με την Τουρκία και τους Τουρκοαμερικανούς και η έκφραση της γνώμης τους σε κρίσιμα ζητήματα για τα ενδιαφερόμενα μέρη)
  • Engage and cultivate a new generation of young Turkish American leaders. (Να ασχοληθεί με την καλλιέργεια  μιας νέας γενιάς νεαρών Τουρκοαμερικανών ως μελλοντικών ηγετών της Τουρκίας.
  • Promote and advance the interests of the Turkish American community and Turks.(Να προάγει και να προωθεί τα συμφέροντα της τουρκοαμερικανικής κοινότητας και των Τούρκων)
  • .Foster friendship, understanding and cooperation between the United States and Turkey.(Ενίσχυση της φιλίας, της κατανόησης και της συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας).
  • Protect the character and ensure a realistic portrayal of Turkey and Turkish Americans in the media and the arts. (Η προστασία του χαρακτήρα και η διασφάλιση ρεαλιστικής απεικόνισης της Τουρκίας και των Τουρκοαμερικανών στα μέσα ενημέρωσης και στις τέχνες).
  • Serve as a think tank of expertise and a clearinghouse of information on Turkey and Americans of Turkish descent.(Η προβολή ως δεξαμενή σκέψης της εμπειρογνωμοσύνης και ενός κέντρου πληροφοριών για την Τουρκία και των Αμερικανών τουρκικής καταγωγής).
  • Identify and recognize the achievements of Turkish Americans in academia, arts, business, education, government, public service and science. (Να προσδιορίσουν και να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα των τουρκοαμερικανών στον ακαδημαϊκό χώρο, τις τέχνες, τις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση, κυβέρνηση, δημόσια διοίκηση και την επιστήμη).
Όπως αντιλαμβάνεστε ο σκοπός του TCA, είναι καθαρά συνδεδεμένος με την Τουρκία και Τουρκο Αμερικανούς...
Όμως οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι την πλατφόρμα του TCA και την χρηματοδότηση των ΗΠΑ, έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους, πέραν του σκοπού του TCA, όπως προκύπτει από τα έντυπα που υποβάλλουν στην εκεί εφορία και όχι μόνο και προπαγανδίζουν υπέρ των Σκοπίων μέσω πανεπιστημίων, υποτροφιών και άλλων δραστηριοτήτων.
Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν την διασύνδεση του TCA με την “United “Macedonian” Diaspora” (UMD)