Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η "αμοιβή" της μαντίλας....

 
Η τουρκική παρέμβαση στη λειτουργία της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη καλά κρατεί και εμπλουτίζεται με πρωτότυπες ιδέες. Έτσι εμφανίζεται τώρα που και η οικονομική κρίση αγγίζει κάθε γωνιά της Ελλάδας, η αμοιβή για την επίδειξη της υποταγής  των μουσουλμάνων στα κελεύσματα της "μητέρας Τουρκίας", μέσω της μαντίλας που θα φοράνε οι μαθήτριες.
Άτυχοι όσοι έχουν μόνο αγόρια στην οικογένεια, που θα χάσουν την οικονομική ενίσχυση, αλλά και γι' αυτούς κάτι θα σκεφτούν οι "γκεμπελίσκοι" της γείτονος, που ομολογουμένως κάνουν δουλειά που έχει απήχηση στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς.  
  Περιμένω να ακούσω τη θέση της δικής μας πολιτείας στην εμφάνιση του φαινομένου, που δε θ' αργήσει να κάνει την πρεμιέρα του. Θα υποστηρίξει τον σύγχρονο χαρακτήρα του κράτους ή θ' αφήσει τις παραφωνίες περί ελευθερίας της έκφρασης και του ενδυματολογικού κώδικα, να οδηγήσουν τη χώρα σ' ένα αναχρονιστικό περιβάλλον, όπου "η μαντίλα" δε θα είναι τίποτα περισσότερο από το δούρειο ίππο της "σαρίας" και των φονταμενταλιστικών τάσεων των τουρκογενών κυρίως μουσουλμάνων, ώστε να αναδείξουν τη διαφορετικότητα που θα πρέπει να οδηγήσει σε διασπαστικές κινήσεις τύπου Κοσόβου;

  Στη Γαλλία απαγορεύτηκε δια νόμου η μαντίλα και ας μην τίθεται εθνικό ζήτημα από την ενδυνάμωση του μουσουλμανικού στοιχείου, όπως γίνεται στην περίπτωσή μας, που η ενδυνάμωση αφορά στην ανάδειξη του τουρκικού στοιχείου.
  Το θέμα δεν είναι πια μια υπόθεση εργασίας με την οποία ασχολούνται εθνικιστικά στοιχεία ή όσοι αρέσκονται σε σενάρια συνωμοσιολογίας. Έχουμε δεδομένη συμπεριφορά και πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί, αν δεν έχει γίνει, τομέας παρακολούθησης των πάσης φύσεως παρεμβάσεων που επιχειρεί η Τουρκία, ο οποίος θα εγκατασταθεί στην Κομοτηνή για να σταλούν τα κατάλληλα μηνύματα απέναντι. Η έλλειψη εμφανούς αντίδρασης, ενθαρρύνει την τουρκική προπαγάνδα και παράλληλα δημιουργεί  στο εσωτερικό και ιδιαίτερα στους κατοίκους της Δυτικής Θράκης, την αίσθηση της εγκατάλειψης ως μια χαμένη υπόθεση.

Με αφορμή την ανάρτηση με τίτλο:
Η Τουρκία δίνει 800 ευρώ σε όποιο κορίτσι φορέσει μαντίλα σε Κομοτηνή και Ξάνθη

Δίνουν 800 ευρώ σε όποια οικογένεια υποχρεώνει το κορίτσι της να φοράει μαντίλα. Η Άγκυρα «ενισχύει» όσες οικογένειες σε Κομοτηνή και Ξάνθη φοράνε μαντίλα. Ειδική προσοχή δίνουν στις μαθήτριες των μειονοτικών σχολείων.


Το θέμα αυτό, που αποκάλυψε η «Π+13», δείχνει ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αποξενώσει με κάθε τρόπο τη μειονότητα, προσπαθεί να την κρατήσει προσκολλημένη στην Τουρκία, παρεμβαίνοντας με τρόπο ωμό σε θέματα πίστης και ελεύθερης βούλησης.Η κυβέρνηση και το κόμμα του Ερντογάν, που έχουν θρησκευτικά χαρακτηριστικά, ασκούν πολιτική μέσω θρησκευτικών αξιών.

Η πίεση που ασκείται από το τουρκικό κράτος στη μειονότητα σε ό,τι αφορά τη μαντίλα έχει πολλά επίπεδα. Πριμοδοτούνται όσες οικογένειες στέλνουν τα κορίτσια τους στο σχολείο με μαντίλα. Αντιθέτως, δέχονται πιέσεις και αντίποινα όσες οικογένειες δεν επιβάλλουν τη μαντίλα στα παιδιά τους.