Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Αθεΐα, εμφανίζεται, διαμαρτύρεται, επιβάλει...

Από ομότιτλη ανάρτηση στο: mantatoforos.blogspot.com
Όπως και πολλά άλλα φαινόμενα των καιρών, έτσι και η αθεΐα κάνει τη δική της επέλαση σε έδαφος που ευνοεί την ανάπτυξη κάθε διαφορετικότητας, αφού η πολυπολιτισμικότητα είναι το δόγμα της.
Στις Η.Π.Α. όπως μας πληροφορεί η παρακάτω ανάρτηση, φαίνεται πως κάθε τι παράξενο και παράλογο, μπορεί να εμφανίζεται και να ζητά την επιβολή του θέλω μειοψηφικών ομάδων. Αναπτύσσεται έτσι μια ιδιαίτερη τακτική προβολής και διεκδίκησης προνομίων που αποτελεί και ένα σχολείο για τους απανταχού παραλογισμούς. Μαθητεύουν εκεί διπλωματικοί υπάλληλοι, εθνικιστικές παραφωνίες, θρησκευτικοί ηγέτες, αιρετικοί και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει. Το παράδοξο για πολλούς από εμάς, είναι πως οι νόμοι εμφανίζονται ανίκανοι να προστατέψουν το δίκαιο και την ασφάλεια των πολλών, επειδή παραμένουν παραδοσιακά ανεπεξέργαστοι, με συνέπεια να μην παρακολουθούν τις εξελίξεις και διαρκούσης της ολιγωρίας τους να επιτυγχάνονται θέσεις που δύσκολα στη συνέχεια θα ανατραπούν, αφού το δεδικασμένο αποτελεί ισχυρό όπλο.
Φαίνεται λοιπόν να στοχοποιείται γι άλλη μια φορά ο Χριστιανισμός και μπορεί βέβαια για κάθε πιστό η είδηση να μην προκαλεί ανησυχία, είναι όμως η αφορμή να τεθούμε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε ανάλογα φαινόμενα και στο δικό μας χώρο. Να επιδοθούμε σε μια προετοιμασία, όχι φυσικά με εκδηλώσεις βίαιου φονταμενταλισμού, κάτι που χαρακτηρίζει πολλά άλλα δόγματα, αλλά με τη διδασκαλία των νέων και των λιγότερο ενημερωμένων για την αλήθεια της δικής μας πίστης, μακρυά από εγκόσμιες παράταιρες εκδηλώσεις που απομακρύνουν, αλλά μέσα από καθαρό λόγο και συμπεριφορές.

(Σχόλιο από Αιγαιόγλαρο με αφορμή την ακόλουθη ανάρτηση του
defencenet.gr)



ΗΠΑ: «Μας αρρωσταίνει ο σταυρός στο Σημείο Μηδέν και πρέπει να αφαιρεθεί»

Ο φερετζές του εκσυχρονισμού της Τουρκίας....






Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι πιστεύουν ή έστω ελπίζουν σε εκσυχρονισμό της Τουρκίας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού της προσανατολισμού. Τίποτα δεν δείχνει τέτοιες διαθέσεις και τα προσχήματα καταρρέουν κάθε που η τουρκική κυβέρνηση νομοθετεί ή συναλλάσσεται σε διπλωματικό πεδίο.
Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν εντός και εκτός των τειχών της Ελλάδος, πως η σημερινή Τουρκία δεν είναι παρά μια κληρονόμος ενός πειρατικού, που βγαλμένο από τη σπηλιά των επισκευών του, προσπαθεί να λεηλατήσει στο διάβα της τους θησαυρούς που έχασε όταν το οθωμανικό της παρελθόν βούλιαζε στη φουσκοθαλασσιά του εκσυχρονισμού του κόσμου, δεμένο μοιραία στην ισλαμική του άγκυρα. Τώρα αναζητώντας μια ταυτότητα που να της ταιριάζει, υιοθέτησε το νεοοθωμανισμό και σκαλίζει στις στάχτες με σκοπό την επαναδημιουργία μιας σύγχρονης ισλαμικής αυτοκρατορίας, εκπρόσωπο των απανταχού μουσουλμάνων.
Όμως ισλαμισμός και εκσυγχρονισμός δεν πάνε μαζί. Η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη μια φονταμενταλιστική κοινωνία στις τάξεις της κι αυτό είναι που προβληματίζει ένθεν κι ένθεν. Έτσι αναζητούν τρόπους να φτιασιδώσουν το απαίσιο πρόσωπο του εξολοθρευτή των εθνών με το

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Το παραμύθι περί ομοφυλοφιλίας στην Αρχαία Ελλάδα


Κανείς δεν αρνήθηκε την ύπαρξη ομοφυλόφιλων στις αρχαίες κοινωνίες. Άλλο όμως η ύπαρξη και άλλο η αποδοχή. Η εμμονή κάποιων φιλελεύθερων ή αντιρατσιστών κατά τα άλλα, με την ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα ως μια ανοιχτά αποδεκτή ιδιαιτερότητα, είναι τουλάχιστον εκνευριστική. Αυτό που αρχικά φαίνεται να θέλουν να θίξουν ως ανάρμοστο και διεστραμμένο στην συμπεριφορά των αρχαίων Ελλήνων, καταλήγει να δείχνει μια υπερπροσπάθεια να εκθειάσουν την ομοφυλοφιλία για να καταστεί προφανώς αποδεκτή η δική τους ιδιαιτερότητα και να προβληθεί ως ένα χάρισμα. Ενδιαφέρουσα ενημέρωση όσα περιλαμβάνονται στο ακόλουθο ομότιτλο άρθρο που διάβασα στο defencenet.gr:

 
 
 
 
12-09-2012

«Όταν ο Ζεύς έπλασε τους ανθρώπους, τις άλλες ψυχικές ιδιότητες αμέσως τις έβαλε μέσα τους, μόνο την ντροπή εξέχασε. Επειδή δεν ήξερε από ποιο σημείο να την εισάγει, την πρόσταξε να μπει από τον πρωκτό.Εκείνη, αρχικώς προέβαλε αντιρρήσεις και δυσανασχετούσε, επειδή εντόνως διαφωνούσε, είπε: «μόνον με αυτή την συμφωνία δέχομαι να εισέλθω, αν οποιοσδήποτε εισέλθει, μετά από μένα, τότε ευθύς αμέσως εγώ εξέρχομαι.»Απο τον λόγο αυτό και ύστερα όλοι οι πόρνοι να είναι ξεδιάντροποι».

Αισώπου Μύθοι

Την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα δημιουργήθηκε ένα κίνημα το οποίο προσπαθεί να υπερασπιστεί τις αξίες και τα ιδανικά των προγόνων μας. Υπάρχουν λίγοι, αλλά ικανοί,

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

«Οι Θεοί του Ολύμπου μιλούσαν Αλβανικά»!


«Οι Θεοί του Ολύμπου μιλούσαν Αλβανικά»!Θα έπρεπε ίσως να αφιερώσω χρόνο στην αναζήτηση θεμάτων που προκαλούν γέλιο, έτσι για να βγούμε και λίγο από την κατήφεια που μας κατέκλυσε.
Επειδή όμως μου είναι δύσκολο να μπω στα χωράφια άλλων ειδικών στον τομέα αυτό, αρκούμαι να αναδημοσιεύω αναρτήσεις που αν μη τι άλλο, μπορούν να προκαλέσουν έστω κι ένα μειδίαμα. Έχουμε λοιπόν τώρα και μια κακή αντιγραφή, ενός ήδη απελπιστικά ανιστόρητου κακοποιημένου επιθεωρησιακού τύπου έργου που μας παρουσίαζαν ως τώρα οι Σκοπιανοί, να προσπαθεί να τονώσει τα εθνικιστικά κινήματα στην Αλβανία με μυθοπλασίες τύπου αμερικανικών σήριαλ με πρωταγωνιστές τη "Ζήνα" ή τον "Ηρακλή". Πρέπει κάποιος να μηνύσει στους Αλβανούς αξιωματούχους πως η ανέλιξή τους στον πολιτικό στίβο της χώρας τους, δεν μπορεί να περνά από μυθεύματα και ιστορίες που μόνο οι ανιστόρητοι και αγράμματοι πολίτες θα μπορούσαν να πιστέψουν. Και ένα τέτοιο σύνολο πολιτών σίγουρα δεν μπορεί να είναι ότι καλύτερο ως βάση για την ενταξιακή τους πορεία στην Ευρώπη του αύριο. 
Οι μικρές χώρες δεν είναι απαραίτητο να έχουν και μικρούς πολιτικούς. Το μεγαλείο έρχεται όταν

Τουρκάλα ιστορικός: Όταν η Σμύρνη καιγόταν ο Κεμάλ απολάμβανε τη θέα!!!

Τουρκάλα ιστορικός: Όταν η Σμύρνη καιγόταν ο Κεμάλ απολάμβανε τη θέα Την ιστορική και μόνη αλήθεια για τα πάθη της τελευταίας ελληνικής πόλης στις ακτές της Μικράς Ασίας, οι περισσότεροι Έλληνες, άλλος με λεπτομέρειες κι άλλος με γενικότητες και τη γνωρίζουμε και την υπερασπιζόμαστε μέσα κι έξω από την ελληνική επικράτεια. 
Το ίδιο ισχύει και για πολλούς "διαβασμένους" των άλλων χωρών ανεξάρτητα από το τι συμφέρει στην εξωτερική πολιτική της χώρας τους να ακούγεται.
Οι πληροφορίες υπήρχαν πάντα και μάλιστα από διακεκριμένους δημοσιογράφους και τις προξενικές αρχές της πολύπαθης Σμύρνης. Έχει όμως ιδιαίτερη αξία να ακούγεται η αλήθεια από τα χείλη ενός ιστορικού της γειτονικής χώρας. Και είναι αυτή ίσως η μόνη οδός που μπορεί να εξομαλύνει τις σχέσεις μας, όχι η παραδοχή οποιασδήποτε ελληνικής εκδοχής, αλλά η ανεξάρτητη έρευνα και η παραδοχή της ιστορικής αλήθειας που ακόμα και στην προκειμένη περίπτωση θα μας δικαιώσει. Ίσως τότε και οι εκ των έσω φωνές σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν την απομόνωση να θελήσουν να συνομολογήσουν την απαράδεκτη ιστορικά, αλλά ιδεολογικά και κυρίως κομματικά παρουσιαζόμενη άποψη των γεγονότων. 

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ισλαμική τράπεζα στη Γερμανία....(Islamic Bank in Deutschland)

Σε μια κοινωνία που η παγκοσμιοποίηση επελαύνει με γοργούς ρυθμούς, με όσα θετικά και αρνητικά κουβαλάει, με τους λαούς να παρακολουθούν τις εξελίξεις, αδύναμοι να αντιδράσουν ή αδιάφοροι εφ' όσον τους απασχολούν προβλήματα επιβίωσης, ο ισλαμικός παράγοντας αρπάζει την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει και να λάβει μέρος στην αυριανή παγκόσμια διακυβέρνηση.
Πέραν όσων σχεδιάζει στηριζόμενος στην μετακίνηση των πληθυσμών (νόμιμων και παράνομων στην πλειοψηφία τους), προχωρεί στη συγκέντρωση του πλούτου των πληθυσμών του ισλάμ, εκμεταλλευόμενος το θρησκευτικό τους συναίσθημα και την καθοδήγηση που γίνεται για την εδραίωση της άποψης για την αναγκαιότητα της επικράτησής του ως μόνη θρησκεία. Μια σύγχρονη δηλαδή σύγκρουση, με άρωμα του παρελθόντος σχεδιάζεται και υλοποιείται με την ανοχή κρατών που δείχνουν ισχυρά, αλλά και ταυτόχρονα ανυποψίαστα για την επερχόμενη σύγκρουση.