Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ο παγκόσμιος θαυμασμός για την Ελληνική γλώσσα

Στο έργο «Σύντοµη ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης» του διάσηµου γλωσσολόγου Α. Meillet, υποστηρίζεται µε σθένος η ανωτερότητα της Ελληνικής έναντι των άλλων γλωσσών.


Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει:
«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι µόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της οµιλίας και της γλώσσης, όσο καµία άλλη γλώσσα.»

Ο μεγάλος Γάλλος διαφωτιστής Βολτέρος είχε πει «Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών.»

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Και ενώ η Ελλάδα είναι βυθισμένη στην δική της οικονομικής επιβληθείσας κρίσεως η γειτονική χώρα συστηματικά συνεχίζει αόκνως να επιβάλλει τις παραχαραγμένες ιστορικές τις απόψεις – κατά την άποψη του πρώην πρωθυπουργού της Ljubco Georgievski-.
Έτσι αυτές τις μέρες κατά την επίσκεψη του γ.γ του Ο.Η.Ε Ban – Kim – Moun στα Σκόπια (μαζί του είναι και ο διαμεσολαβητής Μανιον Νιμιτς) έφτασε στο σημείο ο Πρόεδρος της γείτονας George Ivanov να θέσει θέμα, επίσημα της δήθεν “παραβίασης” “καταπάτησης” των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της “υπαρχούσης” – κατά την άποψή του – “εθνικής” μειονότητας της γειτονικής χώρας στην Μακεδονία μας. Δηλαδή πρόκειται, για....
να γίνουμε σαφείς, για τους δωσίλογους του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ’44 – ’49 που στην αρχή εμφανίστηκαν ως Οχρανίτες (βουλγαρικής απόκλισης) “μεταμορφώθηκαν” ανάλογα με τις συγκυρίες σε Σνοφίτες ( Σ.Ν.Ο.Φ) “ ψευτομακεδονικής” απόκλισης και τελικά σε Νοφίτες του “ψευτομακεδονικού” έθνους σερβικής εμπνεύσεως (κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου) με εκτελεστή τον Tito.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αρχαία ελληνική πόλη μετατρέπεται σε Archeo Park στην Τουρκία!

  Το κείμενο το αναδημοσιεύω με την πικρία του Έλληνα πολίτη που βλέπει τη χώρα του να φέρεται ως απλός παρατηρητής στη δραστηριότητα γειτονικών χωρών, που εκμεταλλεύονται όσα βρίσκουν αλλά δεν τους ανήκουν και τα προβάλουν στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να αλλάξουν την ιστορία και να εμφυτεύσουν έναν πλαστό πρόγονο στην περιοχή. Προσεγμένα οι Τούρκοι επιστήμονες δεν κάνουν καμιά αναφορά στην ελληνικότητα του χώρου και των ευρημάτων αλλά προωθούν χαρακτηρισμούς του τύπου "πολιτισμοί του Αιγαίου". Για ποιους πολιτισμούς κάνουν λόγο; Το Αιγαίο μέχρι την επέλαση των Μουσουλμάνων τον 15ο μ.Χ. αιώνα, είχε μόνο έναν πολιτισμό, τον Ελληνικό.
  Και θα υπενθυμίσω τη θέση μου: το τουρκικό κράτος πράττει κατά το πως το συμφέρει, το ελληνικό τι κάνει; Προσέξτε στο κείμενο το σημείο που αναφέρει πως σε ότι δε γνωρίζουν, ζητάνε βοήθεια και δημιουργούν στη συνέχεια αυτόνομες πρωτοβουλίες.  
Από ανάρτηση στο 24ωρο με τον ίδιο τίτλο
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Όταν εντοπίσθηκαν τα αρχαία ερείπια από αεροφωτογραφίες της πόλης των Βουρλών στη... Σμύρνη, πάρθηκαν οι πρώτες αποφάσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη υποβρύχια ανασκαφή στη Τουρκία.Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός νέου αρχαιολογικού πάρκου, στο Limantepe.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η εθνική ομοιογένεια στο στόχαστρο...




Ο Πύργος της Βαβέλ

Με αρχικό τίτλο:
«Υπονομεύστε την εθνική ομοιογένεια των κρατών» - Μαρτυρία φυλετικής υπονόμευσης

  

04-07-2012 12:52:53
Εδώ και δύο δεκαετίες παρατηρείται μια συντονισμένη προσπάθεια να αλλοιωθούν οι πληθυσμιακές συνθέσεις των κρατών, και μάλιστα των απόλυτα εθνικά ομοιογενών κρατών. όπως είναι η Ελλάδα, αλλά πλέον και η Σερβία. Η προσπάθεια προέρχεται, από χώρες οι οποίες είτε δημιουργήθηκαν από μετανάστες, άρα η πληθυσμιακή τους σύνθεση προέρχεται από εθνικά ανομοιογενείς χώρες και δη πρώην αποικίες. Ή από χώρες αποικιοκρατικές που τώρα πλέον δέχονται μάζες πολιτών από τις πρώην αποικίες και ενοχλούνται από τα εθνικά ομοιογενή κράτη.
Το θέμα είναι ότι οι μάσκες έπεσαν πλέον, και απροκάλυπτα επίσημα χείλη μας ενημερώνουν για τα καλά της πολυπολιτισμικότητας, και για το πόσο κολλημένοι είμαστε όσοι θέλουμε τα έθνη μας "μικρά, και καθαρά". Η επιπτώσεις δημιουργίας ενός "παγκόσμιου" πολτού είναι πολλές,η κυριότερη είναι η εύκολη αποδοχή μια Παγκόσμιας Αρχής για το καλό μας (Νέα Τάξη Πραγμάτων).

Πρόκληση ξανά από Τσάμηδες...





Το διάβασα και το είδα στο
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr με τίτλο:
Βίντεο απάντηση στην πρόσφατη διαδήλωση των Τσάμηδων για την επιστροφή τους στην Ελλάδα



04-07-2012 10:00:48





Πριν από μερικές ημέρες 4000 Τσάμηδες συγκεντρώθηκα στα ελληνοαλβανικά σύνορα για να διαδηλώσουν για την ιστορική αδικία που τους επιφύλαξε η Ελλάδα μετά το τέλος του Β ΠΠ όταν 20.000 Αλβανοί Τσάμηδες έφυγα από την Ελλάδα. Στην διαδήλωση τους αυτή οι Τσάμηδες «τιμούν» όπως αναφέρουν την «γενοκτονία» των δικών τους ανθρώπων από τους άνδρες του ΕΔΕΣ οι οποίοι μετά την αποχώρηση των Ναζί εδραίωσαν τον ελληνικό έλεγχο στην Ήπειρο.
Σήμερα 70 χρόνια μετά οι Τσάμηδες διαδηλώνουν και ζητούν να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα ζητώντας όπως δικαίωση. Ξεχνούν όμως την συνεργασία τους με τους Ναζί, ξεχνούν τις διώξεις και τις εκτελέσεις των Ελλήνων πατριωτών (58 νεκροί μόνο στην Παραμυθιά) στις οποίες συμμετείχαν ξεχνούν την στρατιωτική τους συνεισφορά στους Ναζί όταν κυνηγούσαν Έλληνες πατριώτες.

Καλό καλοκαίρι.....


Υποκύπτοντας στην ανάγκη για ανάπαυλα στους ρυθμούς της καθημερινότητάς μου, θα προσπαθήσω να κλέψω μερικές στιγμές χαλάρωσης.
Φέτος δεν θα κάνω διακοπές όπως τις προηγούμενες χρονιές. Θα αλλάξω απλά τις καθημερινές μου συνήθειες για λίγο, όπως θα έκανα σε περίπτωση διακοπών. Έτσι, για να χλευάσω τη ζωή μου. 
Δυστυχώς δεν αποτελώ εξαίρεση.
Οι θετικές μου σκέψεις ελαχιστοποιήθηκαν και η "αυτοκτονία" που πολλοί υποτιμούν, δεν είναι ακόμα ελκυστική λύση.
Θα διανύσω μια περίοδο αναζήτησης διεξόδου στα προσωπικά μου προβλήματα, περίοδο σκέψεων και προβληματισμών όπως έκανα στα νιάτα μου κι ελπίζω να βρω τη δύναμη να συνεχίσω. 
Να συνεχίσω να ζω, να υπάρχω μέσα στην οικογένεια, να υπάρχω μέσα στις ελάχιστες κοινωνικές μου σχέσεις, να υπάρχω μέσα από " Τα λόγια της πένας".
Θ' αφήσω το πνεύμα μου να ταξιδέψει, όπως ένας "αιγαιόγλαρος", με αγωνιστική διάθεση, όπως ήταν η ζωή μου όλα αυτά τα χρόνια.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Οδύσσεια, το μήνυμα πίσω από το μύθο ...


Το κείμενο είναι αναδημοσίευση. Δε θα σχολιάσω περαιτέρω γιατί η πρώτη φράση - ερώτηση είναι αρκετή για να μας βάλει σε σκέψεις. Διαβάστε και προβληματιστείτε...







Τίτλος αρχικής ανάρτησης:
Το αληθινό νόημα της Οδύσσειας - Να διαβαστεί μετά απείρου προσοχής!
26-06-2012
<>
 
 
Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;;

"..Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά.Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο

Άραγε μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; μάλλον όχι γιατί ...πρόσεχα την ώρα των αρχαίων..

Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.