Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ανθελληνική προπαγάνδα μέσω Κορανίου στους Πομάκους



Ακόμα μια πτυχή των μέσων που χρησιμοποιούν οι "Νεο-Οθωμανοί", όπως τους ονόμασε πρόσφατα ο απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ.Φράγκος, προς όφελος του Τουρκικού επεκτατισμού, περιγράφεται στην ακόλουθη ανάρτηση που διάβασα στο zagalisa.gr και μεταφέρω κι εδώ, στα πλαίσια της δικής μου προσπάθειας να κρούσω περισσότερο τον κώδωνα του κινδύνου που αναπτύσσεται στη Θράκη. Δεν χρειάζεται περισσότερος σχολιασμός, το κείμενο είναι αρκετό για να δώσει το μήνυμα...


Με αρχικό τίτλο:
Διδασκαλία στα ΚΟΥΡΑΝ – ΚΟΥΡΣΟΥ: «Ο γενναίος Κεμάλ που σκότωσε τους Έλληνες!»
Πληροφορηθήκαμε από νεαρό Πομάκο ο οποίος φοίτησε σε κουράν – κουρσού (μαθήματα Κορανίου) τι του δίδασκε ο ιμάμης επί χρόνια: «Το μάθημα δεν ήταν μόνο θρησκευτικό, ήταν και πολιτικό» μας είπε.
Στο πολιτικό κομμάτι, να τι του δίδασκε ο χότζας για την καταγωγή του: «Μας έλεγε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ μας ρατσιστικές διαφορές. Δηλαδή, δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί. Τι θα πει Πομάκοι και Τούρκοι; Είμαστε όλοι Τούρκοι. Είναι αμαρτία να λες ότι είσαι Πομάκος και επί πλέον παίζεις το παιχνίδι των Ελλήνων και κάνεις ζημιά στην Τουρκία».

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Θράκη : "καζάνι που βράζει"


Οι άοκνες προσπάθειες της γείτονος να εδραιώσει το θέμα της τουρκοποίησης της Θράκης, συνεχίζονται και αναβαθμίζονται συνεχώς, αφού οι αξιωματούχοι που προβάλουν το υποτιθέμενο θέμα, βρίσκονται ψηλά στην Τουρκική κυβέρνηση.
 Έχει αναχθεί σε θέμα πρώτης προτεραιότητας στην ατζέντα της εξωτερικής τους πολιτικής, πάντα στα πλαίσια ενός μακρόπνοου σχεδιασμού. Οι αντιδράσεις της Ελληνικής πλευράς δείχνουν να αφυπνίζονται και αναμένονται θετικές εξελίξεις επί του θέματος, επιτέλους και μετά από μεγάλο διάστημα.
Οι χειρισμοί είναι ευαίσθητοι και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας παρασύρουν στο δικό τους τρόπο παιχνιδιού, μια που έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να δημιουργήσουμε ως Έλληνες το δικό μας "ανάχωμα" και να αντιμετωπίσουμε τις προθέσεις τους σε κάθε επίπεδο όπως χρειάζεται, για να φτάσουμε σε σημείο να προσθέσουμε ένα λάφυρο από τη διπλωματική, σε πρώτη φάση, σύγκρουση που είναι αναπόφευκτη.
Ακόμα κι όλοι εμείς οι blogers, οι φίλοι στο facebook, twitter κ.α. μπορούμε με προσοχή και εγρήγορση να δώσουμε τη δική μας μάχη, χωρίς να δηλώνουμε ειδήμονες της διπλωματίας αλλά υπέρμαχοι των εθνικών συμφερόντων. Χωρίς λεονταρισμούς αλλά με τη σύνεση του πολεμιστή. Και η δικαίωση θα έρθει για το έθνος και την πατρίδα .

Με αφορμή την ανάρτηση του Τμήματος ειδήσεων defencenet.gr, με τίτλο:
Κάτι ετοιμάζεται - Νέα δήλωση Ε.Μπαγίς για "Τούρκους Δ.Θράκης" - Η αντίδραση Φ.Φράγκου


Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Οι Η.Π.Α. βλέπουν πόλεπο στο Αιγαίο..(The U.S. see war in the Aegean)

  Την ώρα που όλοι δείχνουν μια μοναδική εχθρικότητα στην Ελληνική παρουσία, οι ειδικοί των Η.Π.Α. εξετάζουν το ακραίο ενδεχόμενο που μπορεί να ανατρέψει όλα τα υπόλοιπα σχέδια.
  Είναι ένα σενάριο που όσο κι αν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των δυο αντιπάλων στρατοπέδων, οι υπόλοιποι σύμμαχοι εντός Ν.Α.Τ.Ο. δεν έχουν κάνει τίποτα για να το αποκλείσουν, ενώ σε οικονομικό επίπεδο αυτό το σενάριο είναι το τελευταίο που επιθυμούν Ευρωπαίοι εταίροι και λοιποί οικονομικοί παράγοντες εκτός ηπείρου.
  Παρά ταύτα, τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ως ενέργεια της επόμενης ημέρας, αν αυτό εξυπηρετεί τις διαβόητες αγορές. Δικαιολογημένα λοιπόν και οι Η.Π.Α. που αυτό το διάστημα έχουν ένα έτοιμο σχέδιο για τη Συρία, δεν εφησυχάζουν βλέποντας τις ενεργειακές πηγές των ελληνικών θαλασσών, που προβάλλονται ως περιζήτητες νύφες και θέλουν να αποκλείσουν ένα κλειστό συνοικέσιο με τη Ρωσία. Ας μην ξεχνάμε πως τέτοιες σκέψεις του Πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή του νεώτερου, οδήγησαν σε ανάλογη ψυχροπολεμική αντιμετώπιση της χώρας μας από το διεθνές περιβάλλον. 
Διάβασα λοιπόν και προβάλλεται στη συνέχεια μια ακόμα αναφορά στο θέμα, που έχει τη δική της σημασία τόσο από απόψεως προέλευσης αλλά και χρονικής συγκυρίας, με αρχικό τίτλο :
ΗΠΑ: Πιθανή τουρκική εισβολή σε ελληνικές περιοχές!   (Newsbomb.gr. - 07 / 06 / 2012)            

Τι αναφέρει έκθεση κορυφαίων στελεχών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που βρίσκεται στη διάθεση της Χίλαρυ Κλίντον

J.M. Lamarque για τους Έλληνες...2ο άρθρο

Χωρίς σχόλια το επίσης αξιόλογο άρθρο, το αναδημοσιεύω από ανάρτηση του Τμήματος ειδήσεων Defencenet.gr με αρχικό τίτλο :
Αξίζει να διαβάσετε το νέο άρθρο του ένθερμου υποστηρικτή της Ελλάδας J.M. Lamarque


07-06-2012 12:51:52
   
 
"Ειλικρινά θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι εκφέρω τη γνώμη μου για αυτή την υπέροχη χώρα, ενώ ζω μακριά από την Αθήνα, στο Παρίσι, σε μια χώρα πλούσια και ισχυρή. Κάποιοι μπορεί να μου ασκήσουν κριτική λέγοντας μου ότι ζω μεγαλοπρεπώς.

Ωστόσο, υποστηρίζω τον ελληνικό λαό, και είμαι δυστυχισμένος, όταν οι Έλληνες φίλοι μου δεν μπορούν πλέον να πάνε στο γιατρό ή να κάνουν μια εξέταση αίματος, ρισκάροντας να έρθουν αντιμέτωποι με τις χειρότερες ασθένειες, τις οποίες δεν θα αντέξουν για οικονομικούς λόγους να πολεμήσουν.

Νιώθω δυστυχισμένος όταν διαβάζω τα μηνύματα των Ελλήνων φίλων μου που με πληροφορούν ότι αρνούνται να παραβρεθούν π.χ. σε γάμους και βαπτίσεις, γιατί η βενζίνη είναι ακριβή, και δεν έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν ένα δώρο και στενοχωριέμαι, όταν ένας φίλος μου από την Κρήτη μου γράφει ότι δεν μπορεί να δειπνήσει σε μία ταβέρνα με έναν άλλο φίλο του στο Ηράκλειο, γιατί κανένας από τους δύο δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το λογαριασμό...

J.M. Lamarque για τους Έλληνες...1ο άρθρο







Χωρίς σχόλια το αναδημοσιεύω από ανάρτηση του Τμήματος ειδήσεων του Defencenet.gr με αρχικό τίτλο:

Εξαιρετικό άρθρο J.M. Lamarque για τους Έλληνες: "Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις"!

27-05-2012 00:25:35

H Ελλάδα και οι Έλληνες υποφέρουν σιωπηλά. Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη, οι Έλληνες προσβάλλονται, και η χώρα προβάλλεται σαν να είναι η μαύρη τρύπα της Ευρώπης. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα.

Αν η Ελλάδα βρισκόταν βόρεια της Γερμανίας, μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, θα της βρίσκαμε σίγουρα κάποια δικαιολογία. Εαν επρόκειτο για μια προτεσταντική χώρα όπου ο ήλιος λάμπει μόνο για λίγες ώρες το χρόνο, ενώ οι άνθρωποι συνθλίβονται από το κρύο της νύχτας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα εφευρίσκαμε για την Ελλάδα, κάποια σοβαρή δικαιολογία και θα αναζητούσαμε έναν άλλο ένοχο.

Οι απόδημοι Μακεδόνες των Η.Π.Α., ετοιμοπόλεμοι.....

Οι απόδημοι έδωσαν για ακόμα μια φορά το στίγμα τους, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου τους. Η Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α., πιστή στα ιδανικά και τις αξίες της πατρώας γης, έστειλε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, χωρίς να υστερεί σε τίποτα ο παλμός με τον οποίο υποστήριξε τις εθνικές μας θέσεις. Επιβεβαιώθηκε και πάλι, πως η νοσταλγία της πατρίδας, προσφέρει δυνατά συναισθήματα και δημιουργεί μια ισχυρή γέφυρα επικοινωνίας, έτοιμη να οδηγήσει σε κοινούς αγώνες για τα δίκαια του έθνους και την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας. Οι ανακοινώσεις από μόνες τους αποτελούν μια γεύση από την γραμμή άμυνας που προβάλλει απέναντι στις όποιες παρανοϊκές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Το κείμενο που ακολουθεί, αναρτήθηκε στο :  taxalia.blogspot.com με αρχικό τίτλο:

Τι αποφάσισε το 66ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ενώσεως ΗΠΑ

Ένα δυναμικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις εδόθη από το 66ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ενώσεως ΗΠΑ, στην Φιλαδέλφεια όπου και διεξήχθη το Συνέδριο από τις 25 έως τις 28 Μαΐου 2012. Τη διοργάνωση του συνεδρίου την ανέλαβε η διοργανωτική επιτροπή οποία αποτελείτο από μέλη των Μακεδονικών συλλόγων Παύλος Μελάς, Αμαλία και το σύλλογο της Νεολαίας Μέγας Αλέξανδρος.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η βοήθεια της Τουρκίας στην προπαγάνδα των Σκοπιανών

  Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τις θέσεις μου στα θέματα που έχουν σχέση με τα γειτονικά κράτη, ανήκω σε όσους πιστεύουν ότι μακροχρόνιες διεργασίες της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, προωθούν τη δημιουργία του περίφημου τουρκικού-μουσουλμανικού τόξου στα βόρεια της χώρας μας, ως εναλλακτική διέξοδο στην Αδριατική, αλλά και ως μοχλό πίεσης για τη δημιουργία μιας νεοπαγούς τουρκογενούς περιφέρειας εντός των ελληνικών ορίων, με σκοπό την εκδήλωση αποσχιστικών τάσεων στα πρότυπα του Κοσόβου. 
   Στα πλαίσια αυτά η Τουρκία δραστηριοποιεί οτιδήποτε θα μπορέσει να συμβάλει στην παραχάραξη της ιστορίας, να αναδομήσει τις απόψεις της παγκόσμιας κοινότητας για τα χαρακτηριστικά της Τουρκίας και την προοπτική να συμμετέχει πιο ενεργά σε ότι έχει σχέση με τη Βαλκανική χερσόνησο και την πρωτοκαθεδρία της στο μουσουλμανικό κόσμο.
   Θεμιτό για την προώθηση των συμφερόντων της και δεν με αιφνιδιάζει η μέθοδός της. Περιμένω όμως από την κυβέρνηση των Ελλήνων, ανάλογες αντιδράσεις και ίσως είναι καιρός να μετατραπούν αυτές σε πρωτοβουλίες μετάλλαξης της εξωτερικής μας πολιτικής από παθογόνα αμυντική στάση σε στάση έντονης εγρήγορσης και αποκλεισμού οποιασδήποτε θέσης ή βούλησης εκδηλώνεται τόσο σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και σε βάρος της ιστορικής μας κληρονομιάς και της συμβολής μας στη διαμόρφωση ιδεών και αξιών. Να περάσουμε δηλαδή, από την καταστολή στην πρόληψη και αποτροπή.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Γερμανικό χρέος..(Deutsch Schulden)

  Όσοι ασχολούνται με την παγκόσμια οικονομία, γνωρίζουν πως το εξωτερικό χρέος των χωρών αποτελεί κινητήριο δύναμη για την οικονομία τους. Μαθαίνουμε τελευταία κι εμείς οι αδαείς όρους και παραμέτρους που πολλές φορές είναι δυσνόητοι για το γνωστικό επίπεδο των περισσοτέρων και αναζητούμε μια αχτίδα ελπίδας.
  Στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες που ήδη αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα, ο προβληματισμός αυξάνεται και σηματοδοτεί μια νέα εποχή, όπου οι αποφάσεις των πολιτών σε όλο το φάσμα της ζωής τους, αναπροσαρμόζονται και αναζητούν πιο στέρεες βάσεις.  
  Υπάρχουν όμως ακόμα λαοί που πιστεύουν ότι η οικονομία τους ανθεί και κινδυνεύει από κακοδιαχειρίσεις άλλων χωρών και μόνο, επιδιώκοντας οι  αρμόδιοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης να κρύψουν επιμελώς την αλήθεια. Στο κλίμα των τελευταίων περιλαμβάνονται και οι Γερμανοί.
  Δεν αμφιβάλει κανείς για την εργατικότητά τους ή την μεθοδικότητα που τους διακρίνει, που σε συνδυασμό με την κουλτούρα του ολιγαρκούς και του πραγματιστή, τους κρατάει μακρυά από την ανάγνωση των παγκόσμιων φαινομένων. Ίσως η πολυπολιτισμικότητα του κράτους τους, δεν επιτρέπει να ξεχωρίσουν οι ανησυχίες των αυτοχθόνων Γερμανών, που εγκλωβισμένοι στην ανάγκη αξιοποίησης αλλοδαπού εργατικού δυναμικού, παραμέρισαν το ενδιαφέρον τους για τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις και το μέλλον της Γερμανίας.
  Αυτό είναι και το υπνωτικό που θα ευθύνεται για την επόμενη μέρα της οικονομικής έκρηξης και στη χώρα τους. Το εξωτερικό τους χρέος από όσο δείχνουν τα δημοσιεύματα, θα είναι ανεξέλεγκτο και τα κέντρα δανεισμού θα ξεχάσουν τους ευνοϊκούς όρους με τους οποίους συναλλάσσονται και θα απαιτήσουν ισονομία έναντι των "κακοπληρωτών" της νότιας Ευρώπης ή των νεοφερμένων χωρών της τέως Σοβιετικής επιρροής ή ακόμα και των εκπλήξεων όπως αυτή της Ιρλανδίας.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Οι Έλληνες δεν τεμπελιάζουν...(Die Griechen sind nicht faul )

  Έχουν γραφτεί πολλά στα έντυπα μέσα, αλλά ακούστηκαν και πολλά από χείλη δήθεν υπευθύνων, που φαίνεται τελικά πως εξυπηρετούν συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων, για την εργατικότητα των Ελλήνων. Δυστυχώς για όσους δεν είχαν την τύχη να γνωρίσουν το εργασιακό καθεστώς της χώρας μας, αλλά και για όσους δεν γνώρισαν Έλληνες στη χώρα τους ή ξέχασαν τις εποχές που οι μετανάστες δούλευαν περισ΄σότερο από αυτούς και τους "χαλούσαν" τους ρυθμούς, η αλήθεια δεν μπορεί να μείνει κρυφή για πολύ.
  Επίσημα στοιχεία φορέων, όπως του Ο.Ο.Σ.Α. (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που ανακοινώθηκε πρόσφατα και αναφέρεται στη συνέχεια, δείχνουν πως η εργασιακή ζωή των Ελλήνων δεν υπολείπεται άλλων λαών και μάλιστα πρωταγωνιστεί στην κλίμακα. Ίσως να μπερδεύονται οι φίλοι συνευρωπαίοι και να νομίζουν πως η έλλειψη οργάνωσης σε αρκετούς ακόμα τομείς κι επιχειρήσεις, συνεπάγεται και λιγότερη δουλειά, όμως πλανώνται.
  Έχουμε στη χώρα μας ίσως και μικρότερο ποσοστό τεμπέληδων από όσο αλλού, μπορεί και ίσο με αυτούς αλλά από ό,τι δείχνουν οι μετρήσεις όχι μεγαλύτερο.