Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Αρχηγός Δημοκρατικού Κόμματος Σκοπίων : "Το κράτος των Σκοπίων είναι μια τεχνητή χώρα"

   Η υπεράσπιση των αλβανικής καταγωγής κατοίκων των Σκοπίων είναι ένα από τα θέματα που προβάλει έντονα η Αλβανική κυβέρνηση. Ανακάλυψαν εσχάτως πως οι διάφορες εθνότητες έχουν δικαιώματα και έρχονται αυτοί να αποκαταστήσουν την τάξη, παραβλέποντας τις μεθόδους εξάλειψης των μειονοτήτων της Αλβανίας που ακολούθησαν πρόσφατα, ιδιαίτερα δε για τους ελληνικής καταγωγής Βορειοηπειρώτες.

Η "Δημοκρατία της Ιλλυρίδας" είναι το πρώτο βήμα για την
προσάρτηση της περιοχής από την Αλβανία.
    Θα μπορούσε η ελληνική πλευρά (και αν το έπραξε, δεν το αντιληφθήκαμε) να εκμεταλλευτεί τις απόψεις των έτερων γειτόνων των Σκοπίων περί "τεχνητής χώρας" όπως την αποκαλούν και όπως πραγματικά είναι, για να εξασφαλίσει μια γενικότερη κίνηση καθορισμού πλαισίων εντός των οποίων θα τελεσιδικήσει η συζήτηση για το όνομα του νεοσύστατου κρατιδίου. Η παράταση της διαπραγμάτευσης δεν κάνει καλό στην ελληνική πλευρά, φαίνεται να οδηγούμαστε προ τετελεσμένων αποφάσεων της διεθνούς κοινότητος και θα περιοριστούμε στην διαφοροποίηση του ονόματος σε διμερές μόνο επίπεδο, πράγμα που δεν ικανοποιεί κανέναν ελληνόψυχο. 
   Ενώ η Βουλγαρία παρακολουθεί σιωπηρά τις εξελίξεις και δεν προβάλει επίσημα τις απόψεις επί του θέματος, η Αλβανία εργάζεται πυρετωδώς προς την κατεύθυνση  της δημιουργίας ομόσπονδης αρχικά δημοκρατίας με τις αλβανόφωνες περιοχές του Κοσόβου  και των Σκοπίων, τα όρια των οποίων προωθεί με σχετικούς χάρτες.

Ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα

Δεν υπάρχουν σχόλια που να ξεπερνούν το μεγαλείο ψυχής που βγαίνει απ' τα λόγια του μεγάλου αρχηγού. Η ανάγνωση του κειμένου είναι αρκετή κι επιβάλλεται κάθε τόσο να επανερχόμαστε.
Αιγαιόγλαρος 

( 7 Οκτωβρίου 1838)
προς τους νέους του Α΄ Γυμνασίου της Αθήνας:


Παιδιά μου!

Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των. Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος και προ αυτού και ύστερα απ' αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και απ' αυτά να κάμωμε συμπερασμούς και δια την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα. Και δια τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποία δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας, στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, δια ταύτα σας λέγουν καθ' ημέραν οι διδάσκαλοί σας και οι πεπαιδευμένοι μας. Εγώ δεν είμαι αρκετός. Σας λέγω μόνον πως ήταν σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθησαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Χασίμ Θάτσι : "Η καλύτερη λύση είναι οι Αλβανοί να ζήσουν σε ένα ενιαίο κράτος"

Είχα γράψει παλαιότερα στο mantatoforos.blogspot.com πως η Αλβανία δεν έχει ως μόνη σκέψη την επέκτασή της προς το νότο, πράγμα που και γι αυτούς ακόμα είναι ουτοπία, αλλά προσανατολίζεται σε μια Μεγάλη Αλβανία προς τα Βορειοανατολικά της. Αυτό δείχνει ευθέως το ενδιαφέρον της να προσεταιριστεί τους Αλβανόφωνους του Κοσόβου και των Σκοπίων.
   Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και άλλοι θιασώτες της σκέψης, αναγνωρίζοντας πως η Αλβανία ως φυσική έξοδος του Τουρκικού τόξου στην Αδριατική και παράλληλα ως είσοδος των Αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στην Βαλκανική, θα αποκτήσει σταδιακά βαρύνουσα θέση και θα τύχει οικονομικής ανάκαμψης. Σ' αυτό το σενάριο βοηθούν οι φύσιν αδύναμες οντότητες των Σκοπίων και του Κοσόβου, που αποκομμένες από τα κυρίως πλουτοπαραγωγικά εδάφη της τέως Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας, προσπαθούν να σταθούν με διπλωματικές κινήσεις, αναδεύοντας θέματα που ενοχλούν τα γειτονικά τους κράτη, Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία, για να παραμείνουν στο προσκήνιο και να προκαλέσουν κάποιο επενδυτικό ή στρατιωτικό ενδιαφέρον που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους ως ανεξάρτητα κρατίδια.  

Βιντεο - αποκάλυψη από Γερμανικό κανάλι για τις "εξοπλιστικές" πιέσεις των σωτήρων της Ελλάδας

   Τίποτα δεν είναι τυχαίο και φροντίζουν να μας το θυμίζουν αυτό διάφορες πηγές και ποικιλοτρόπως. Τα εξοπλιστικά ήταν ανέκαθεν αυτά που μας έβαζαν στην πρώτη γραμμή συμπάθειας των μεγάλων παραγωγικών δυνάμεων του τομέα. Η διατήρηση της ψυχροπολεμικής κατάστασης μεταξύ Ελλάδος - Τουρκίας είναι το ποθούμενο και εντέχνως το καλλιεργούν, ώστε να παραμείνει η αγορά πολεμικού υλικού, προτεραιότητα στον κρατικό προϋπολογισμό.
   Μας εμπαίζουν δηλαδή προς ίδιον όφελος, από τη στιγμή που μια δημόσια και λιτή ανακοίνωση αναγνώρισης των συνόρων της Ελλάδας ως Ευρωπαϊκών συνόρων και επομένως εγγυημένα στους όποιους σχεδιασμούς παραβίασής τους, θα οδηγούσε σε προσωρινή μείωση των δαπανών σε εξοπλιστικά προγράμματα και αξιοποίηση των αντίστοιχων κονδυλίων στην μείωση του εξωτερικού χρέους. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί πια να παραμείνει στο απυρόβλητο και ακούγονται φωνές που ίσως αφυπνίσουν τους κοιμώμενους Ευρωπαίους πολίτες οι οποίοι αποδέχονται αβασάνιστα τους χαρακτηρισμούς που μας αποδίδουν τα διάφορα κέντρα, ως αποκλειστικά υπεύθυνους της αιμορραγικής ευρωπαϊκής οικονομίας.

Αιγαιόγλαρος

Βίντεο-σοκ από το Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι WDR,για τη Γερμανία και τους ελληνικούς εξοπλισμούς.
Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι κάνουν απίστευτη επίθεση στην ίδια τους τη χώρα αλλά και στη Γαλλία,μιλώντας για “απάτη εναντίον της Ελλάδας” από τους “δήθεν σωτήρες της”!




Ημέρες μνήμης - Επανάσταση 1821, η επανάκαμψη του έθνους

Αλέξανδρος Υψηλάντης
   Ο χριστιανισμός ως μόνη κοινότητα που διατηρεί σχέση με την ελληνικότητα του τόπου, φτάνει στην ευλογημένη στιγμή να επαναστατήσει. Ο Οθωμανικός ζυγός δεν μπορεί πλέον να επικρατεί εκεί που ο ελληνισμός έγραψε ένδοξες σελίδες ιστορίας.
   Μετά από επαναστατικές προσπάθειες στα 400 περίπου χρόνια από της Αλώσεως της Πόλης, περισσότερο τοπικού χαρακτήρα, φτάνει οργανωμένα πλέον, χάρη στη σημαντική συμβολή της Φιλικής Εταιρείας, στην επίσημη καθολική επανάσταση υπό την ηγεσία του ήρωα Αλέξανδρου Υψηλάντη. Ήταν ίσως ένα από τα παιχνίδια της ιστορίας να έρθουν έτσι τα γεγονότα, ώστε να ηγηθεί της επανάστασης  Έλληνας που καταγόταν (από το χωριό Υψήλ της επαρχίας Όφεως του Πόντου) από την τελευταία ελεύθερη περιοχή του βυζαντινού κόσμου, την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας, την αυτοκρατορία των Κομνηνών, για να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο του ελληνισμού που μαρτυρούσε έκτοτε υπό τον τουρκικό ζυγό. 
  Η 25η Μαρτίου είναι πέραν των άλλων και η συμβολική εκείνη ημερομηνία που θέλει τον Ευαγγελισμό της Θεομήτορος, να αποτελεί και τον Ευαγγελισμό του ελληνικού έθνους. Ορθοδοξία και ελληνισμός συνεορτάζουν σ’ έναν μοναδικό συμβολισμό.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ξενοφών Ζολώτας, ο καθηγητής που ανασυγκρότησε την Ελλάδα και η ελληνική γλώσσα...



  Πριν λίγες μέρες σε μια από τις από τις συνήθεις πλέον συζητήσεις της παρέας περί των οικονομικών και πολιτικών πεπραγμένων, ανέτρεξα σε προσωπικό βίωμα της εποχής της Οικουμενικής κυβερνήσεως υπό την πρωθυπουργία του καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα.
  Σε πολλούς ο Ξ.Ζολώτας ήταν ένα πρόσωπο άγνωστο, που ήρθε στο προσκήνιο μέσα από τις συγκυρίες της εποχής για να αναδείξει ένα νέο δρόμο. Αυτόν της ομοψυχίας μπροστά σε αδιέξοδα. Η πρωθυπουργία του είχε ημερομηνία λήξεως, όμως η επανεμφάνισή του σε μια κρίσιμη στιγμή, ήταν για κάποιους από εμάς σημαντική ως σημείο αναφοράς για ανάδειξη της εθνικής μας υπερηφάνειας, μέσα από τα κατορθώματα του παρελθόντος του.
  Έτσι ανακαλύπτοντας τον κ.καθηγητή διαβάσαμε τότε για τους περίφημους λόγους του, που ανέδειξαν για ακόμα μια φορά στους αδαής και με περισσή έπαρση εγχώριους και αλλοδαπούς νεωτεριστές λάτρεις της χρήσης λατινογενών διαλέκτων, πως η ελληνική είναι ο θεμέλιος λίθος της οικουμενικότητας του πνεύματος.
  Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, με την πρωθυπουργία ενός εξωκοινοβουλευτικού προσώπου, δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά με την τελευταία εμφάνιση στο πολιτικό σκηνικό του καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα. Ειρωνεία ή όχι της τύχης, ο κ.καθηγητής έγραψε τη δική "ανάβαση" την οικονομική, σε μια χώρα που τόλμησε μεταπολεμικά να διεκδικήσει τη θέση που της ανήκει. Εγώ ως ένα ελάχιστο χρέος, παρουσιάζω τον κ.καθηγητή και τους διάσημους λόγους του, για επιπλέον εφόδιο στον σκληρό αγώνα του σήμερα.

Αιγαιόγλαρος 


Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό και οι ιστορικοί του λόγοι

Γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1904 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Λειψία και οικονομικά στο Παρίσι. To 1924 πήρε πτυχίο από την Ανωτάτη Εμπορική Σχολή Λειψίας. Το 1925 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λειψίας με τη διδακτορική του διατριβή "Η Ελλάς εις το στάδιον της εκβιομηχανίσεως".

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Το σκάνδαλο που έρχεται ..... στα μουλωχτά...!

Ένας φίλος μου το σφύριξε και έτσι περιήλθε στη γνώση μου το θέμα που ακολουθεί. Είναι ένα από τα πολλά που δεν ακούγονται ή δε γράφονται όσο πρέπει, αλλά στο μέλλον θα απασχολήσει, αργά για να αλλάξει κάτι,  όπως συνηθίζεται στη χώρα μας. Η περίφημη πράσινη ανάπτυξη που τόσος ντόρος έγινε γι' αυτήν, τελικά δεν αφορούσε τους πολίτες αυτής της χώρας, αλλά τις τσέπες των ρυθμιστών του οικονομικού μας χρέους. Για όσους πίστεψαν κάτι άλλο, ας πάρουν μια πρώτη γεύση.

Αιγαιόγλαρος


Διαβάζοντας : Το κουτί της Πανδώρας


Και ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε με μη κερδοσκοπικές εταιρείες που μαζεύουν σκουπίδια, με κανάλια που δεντροφυτεύουν και σκαλίζουν σχεδόν ευλαβικά κόπρανα σκύλων, και επιχειρηματίες που ανακάλυψαν ξαφνικά πως πρέπει να σώσουν τον πλανήτη.
Στους κεντρικούς δρόμους, ανάμεσα στα κόκκινα «ενοικιάζεται» που κυριαρχούν πια, πινακίδες με παλ πράσινα χρώματα, περιγράφουν το νέο μέλλον της Ελλάδας. «Φτηνή, οικολογική ενέργεια».
Στις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού Γ Παπανδρέου, ο όρος «πράσινη ανάπτυξη», έχει μεγαλύτερη συχνότητα και από τα «θα» που κυριαρχούν στις ομιλίες πολιτικών. Πρόκειται για ένα όραμα κοντά στα άλλα που συνέθεταν τον ζεν χαρακτήρα του; Ο πρώην πρωθυπουργός προσέφερε επίσης το κύρος του στο συνέδριο του Ινστιτούτου για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4scence) στο οποίο μετέχει ο αδελφός του Αντρίκος Παπανδρέου.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Γκίντερ Βάλραφ: ο άνθρωπος που αποκάλυψε την εργασιακή ντροπή της Γερμανίας

  Οι ιδανικές κοινωνίες δυστυχώς σπανίζουν και αυτό το ξέρουν καλύτερα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στην πλειονότητα των χωρών, που αγγίζει σε αριθμό το όλον. Η τελειότητα της γερμανικής μηχανής κρύβει πίσω της τη σκληρή πραγματικότητα, που πέρα από τον γηγενή πληθυσμό της Γερμανίας βίωσαν και πολλοί μετανάστες.
  Μια πραγματικότητα που ανιχνεύεται εύκολα αν συζητήσεις με τους εργάτες-μετανάστες της Γερμανίας, από τη στιγμή που και αυτοί θα θελήσουν να ομολογήσουν πως το ταξίδι για το καλύτερο αύριο περνούσε μέσα από κρεατομηχανή, ίσως και από μια πανομοιότυπη με αυτήν που άφησαν πίσω στην πατρίδα τους φεύγοντας. 
  Εύκολο και νόμιμο χρήμα δεν βρίσκεις σχεδόν πουθενά. Τα αφεντικά έχουν προέλθει από το ίδιο πολυδιασπασμένο κύτταρο. Ο εργάτης από ένα άλλο ασθενέστερο αλλά αρκετά ανθεκτικό, ως αναλώσιμο ορισμένου χρόνου.
  Η αλήθεια κρυμμένη αλλά και ταυτόχρονα ορατή σε όποιον θελήσει να την αντιμετωπίσει. Πόσοι μπορεί να είναι αυτοί που θα σταθούν στο ύψος της αποστολής τους ως επαγγελματίες για να αναδείξουν το θέμα; Ελάχιστοι σίγουρα. Βρέθηκε ένας......!!!!  

Αιγαιόγλαρος
Ο άνθρωπος που αποκάλυψε την εργασιακή ντροπή της ΓερμανίαςΜεταμφιεσμένος πότε σε Τούρκο και πότε σε Αφρικανό μετανάστη, ο άνθρωπος που για χάρη του ρεπορτάζ φυλακίστηκε από τη χούντα των συνταγματαρχών, κατάφερε να αναδείξει τόσο τον ρατσισμό έναντι των ξένων όσο και την αθέατη πλευρά του περίφημου γερμανικού «θαύματος».

Με σημερινό του δημοσίευμα το «Έθνος της Κυριακής» παρουσιάζει έναν από τους πιο παράτολμους και πιστούς στο δημοσιογραφικό καθήκον δημοσιογράφους του καιρού μας, τον Γκίντερ Βάλραφ, τον οποίο και χαρακτηρίζει «φιλέλληνα».

Συνέχεια προκλήσεων από Σκόπια......

Δεν περιμένω βέβαια τίποτα λιγότερο από την κυβέρνηση των Σκοπιανών, από όσα κάνουν στον τομέα της παραχάραξης της ιστορίας της βαλκανικής χερσονήσου. Ο χορός των προκλήσεων καλά κρατεί και είναι επίσημη θέση και όχι μια κίνηση μειοψηφικής έκφρασης όπως επίσημα χαρακτηρίζονται ανάλογες κινήσεις σε Αλβανία και Βουλγαρία.
Τα απλά διαβήματα της κυβέρνησης της χώρας μας, δεν συγκινούν κανέναν και το σύνολο των ενεργειών των Σκοπιανών δείχνει προκλητικά πως έχουν την έξωθεν στήριξη και προχωρούν χλευάζοντας την εν γένει αδυναμία της διπλωματίας μας. Η Ελλάς δια των αντιπροσώπων της έχει παραδώσει τα χέρια για δέσμευση, σε αντάλλαγμα της επιθυμητής επιείκειας στις οικονομικές ατασθαλίες που ανιχνεύτηκαν και οι πολίτες έρμαια της οικονομικής τους δυσπραγίας, αρνούνται να ασχοληθούν με τα "εθνικά θέματα" και εθελοτυφλούν μουδιασμένοι. Δυστυχώς οι εκκλήσεις για αφύπνιση δεν επαρκούν και η πορεία κάποιων θεμάτων έχει ήδη ένα προδιαγεγραμμένο δυσάρεστο τέλος.
Αγαπητοί αναγνώστες δεν χρειάζεται να έρθει κάποιος ευφυής πολιτικός στο μέλλον για να μας πει αναίσχυντα "μαζί αδιαφορήσαμε", για να εγερθούμε κατόπιν, όπως με το "μαζί τα φάγαμε". Αντιδράστε με τα μέσα που έχει ο καθένας προς αμφότερες τις κατευθύνσεις, και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό.
Αιγαιόγλαρος

  
Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012, 21:46              

Προκαλεί και πάλι η ΠΓΔΜ : Δίνουν ελληνικά ονόματα στους δρόμους των Σκοπίων

Δίνουν ελληνικά ονόματα στους δρόμους των ΣκοπίωνΣε νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας προχωρά η ΠΓΔΜ. Αυτή τη φορά η προωθούμενη από τους εθνικιστές του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφκσι και του κόμματος του, ονοματολογία δρόμων και γεφυρών στην πόλη των Σκοπίων, κάνει βουτιά όχι μόνο στην αρχαία Μακεδονία αλλά και στη σύγχρονη.

Πρωταγωνιστής αυτού του σχεδιασμού είναι ο δήμαρχος των Σκοπίων Κότσε Τραγιάνοφσκι ο οποίος μετά την εκλογή του το 2009, ήταν αυτός που προσπάθησε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του εξαρχαϊσμού του Ν. Γκρούεφσκι.

Το iPad «ανακαλύφθηκε» το 1935

Ποια άλλα τεχνολογικά επιτεύγματα είχαν ανακαλυφθεί αρκετά χρόνια πριν;

Η Apple, με το νέο της iPad, έχει ταράξει για άλλη μια φορά το τεχνολογικό κόσμο και μας προσφέρει τη δυνατότητα να διαχειριζόμαστε μέσα υψηλής ποιότητας πιο εύκολα από ποτέ.

Ωστόσο, ο κόσμος της οικιακής ψυχαγωγίας, τον οποίο σήμερα εκπροσωπεί περήφανα το iPad, δεν είναι κάτι καινούργιο. Στη πραγματικότητα, αυτός ο κόσμος είχε ήδη εγκαινιαστεί το 1935.

Ήταν η χρονιά που κυκλοφόρησε ο πρώτος οικιακός προβολέας, ο οποίος έδινε στους ανθρώπους τη πρόσβαση σε μια σχεδόν απεριόριστη συλλογή λογοτεχνικών βιβλίων, χωρίς την ανάγκη των… βιβλίων!

Η εφημερίδα «Everyday Science and Mechanics», σε άρθρο της του 1935, ανέφερε: «Αυτή η εφεύρεση είναι σε θέση να φωτογραφίζει βιβλία και να παρουσιάζει τις εικόνες στο προβολέα της προς εξέταση».

Τα σχέδια της συσκευής παρουσιάζουν έναν ξαπλωμένο άνδρα στη πολυθρόνα του να παρακολουθεί μια σειρά μικροταινιών ανάγνωσης σε μία εφεύρεση, συνδεδεμένη με τη λάμπα του.

Οι ... αγορές - Τα ονόματα και οι εταιρίες που έκαψαν την Ελλάδα

Μια απίστευτη έρευνα που λέει τα πράγματα με ... το όνομά τους! Ποιοι και πως οργάνωσαν το έγκλημα κατά της χώρας μας!
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr
αρχική καταχώρηση στις 3/3/2012, 14:06
τελ. ενημέρωση 3/3/2012


Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια! Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού»! Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς! Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα , τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου!

Στην περίπτωση της επίθεσης στην Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του;

Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ όλα με ονόματα! Τόσο προσώπων όσο και εταιριών!

Διότι εδώ και δύο χρόνια που ο Ελληνικός λαός δέχεται μια πολεμικού τύπου επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Ελληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού»! Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους!


Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Πανελληνισμός: Η απάντηση στην παγκόσμια υποταγή

05 / 03 / 201213:42

Πανελληνισμός: Η απάντηση στην παγκόσμια υποταγήΟι Έλληνες ηγέτες υπηρετούσαν τον Σκοπό, το Πνεύμα σε αντίθεση δυστυχώς με όλες τις άλλες αυτοκρατορίες της οικουμένης αλλά και με την σύγχρονη χρηματωπιστωτική λαίλαπα που παραπέμπει στην στυνγή βαρβαρότητα των Ούννων.


Η ιστορία έχει δώσει αμείλικτες απαντήσεις και έχει κρίνει συστήματα, πολιτισμικές απόπειρες, ιδεολογήματα αλλά και στάση ζωής. Ο κάθε πολιτισμός κρίνεται από το δεδομένο διαχείρισης της Ισχύος. Το Γιατί απέκτησε την Ισχύ και το Πώς την διαχειρίστηκε θα παραμείνουν τα μοναδικά κριτήρια αξιολόγησης των Εθνών μέσα στις χιλιετίες.

Η συμπεριφορά του νικητή βλέπετε κρίνει και την πραγματική του φύση, αφού σε κάθε εποχή υπήρχαν νικητές και ηττημένοι.


H CIA ονομάζει τα Σκόπια στους χάρτες της Μακεδονία

05-03-2012 14:53:48
<><><><><>


Έχουμε μεγάλο θέμα. Οι επίσημες μυστικές υπηρεσίες "φίλης" και "συμμάχου" χώρας παρουσιάζουν τα Σκόπια όχι ως FYROM αλλά ως Μακεδονία.Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό.


Κατίν:Η τραγωδία και η ομολογία που κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν.



Του ΜΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Η σφαγή 22 χιλιάδων Πολωνών αιχμαλώτων από τους Σοβιετικούς στο δάσος του Κατίν, στη Ρωσία, τον Απρίλη-Μάη 1940, είναι μια από τις πολλές πτυχές βαρβαρότητας του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, που παρέμεινε αμφισβητούμενη για πολλές δεκαετίες, καθώς η αλήθεια των γεγονότων είναι διαθέσιμη και ταυτόχρονα επώδυνη και απαράδεκτη για πολλούς.

Πρωταρχικά, βέβαια, για τους Σταλινικούς, που τη διέπραξαν και τη συγκάλυψαν, και για όλους τους ηγέτες της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι και τον Γκορμπατσόφ. Αλλά ενώ ο ίδιος ο Γκορμπατσόφ όπως και οι Πρόεδροι της μετακομμουνιστικής Ρωσίας Γέλτσιν, Πούτιν και Μεντβέντεφ παραδέχτηκαν -έστω χωρίς να κατονομάζουν τον Στάλιν και την τότε ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ- ότι την ευθύνη του εγκλήματος φέρει η ρωσική πλευρά, οι Κύπριοι κομμουνιστές τη θεωρούν μέχρι σήμερα «μια σφαγή που έγινε από τους ναζί και έντεχνα αποδίδεται από τον Ψυχρό Πόλεμο και εντεύθεν στη Σοβιετική Ένωση».

Κίνδυνος μπλακ άουτ λόγω έλλειψης φυσικού αερίου


Όταν ελαφρά τη καρδία, σχεδιάζεις και υλοποιείς οποιοδήποτε θέμα και πολύ περισσότερο αυτά που έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας, έναντι σε έναν πάγια εχθρικά κείμενο γείτονα, οφείλεις να αφαιρέσεις από αυτόν τον έλεγχο κάθε τομέα που μπορεί να δημιουργήσει ρήγμα στην αμυντική σου γραμμή.
Επέτρεψαν, δια της αστοχίας του σχεδιασμού της προμήθειας φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν με αγωγό που διέρχεται την τουρκική επικράτεια, να γίνουμε βορά στις διαθέσεις της γείτονος. Έτσι σε μια πρόβα επιθετικής τακτικής, η Τουρκία διέκοψε την παροχή του αερίου, βάζοντας σε περιπέτειες την ενεργειακή κάλυψη στη χώρα μας.
Η αντίδραση της κυβέρνησης της Ελλάδος δίνει δείγματα ετοιμότητας στην αντιμετώπιση ενός αναμενόμενου θερμού επεισοδίου και θα καθορίσει και ανάλογες ενέργειες αναπροσαρμογής του επιθετικού σχεδιασμού της Τουρκίας. Μένει στην ελληνική πλευρά να δώσει δείγματα γραφής και να αποκλείσει την όποια εξάρτηση από την Τουρκία.
Η επόμενη μέρα πρέπει να μας οδηγήσει στην ακύρωση της συμφωνίας και την ενεργοποίηση άλλων δρόμων που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη τροφοδοσία της χώρας ακόμα και υπό συνθήκες πολέμου. Οι εξελίξεις στα πετρελαϊκά δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια, η εκμετάλλευση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας καθυστερεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι προϋποθέσεις εκμετάλλευσής τους από τη Γερμανία και η Ελλάδα καλείται να φανεί σε πολεμική ετοιμότητα.

Αιγαιόγλαρος.


16 / 02 / 2012 - 13:03

Κίνδυνος μπλακ άουτ λόγω έλλειψης φυσικού αερίου Σε κατάσταση «πορτοκαλί συναγερμού» τέθηκε το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, λόγω έλλειψης φυσικού αερίου.

Πυρηνικός σταθμός στην Τουρκία..........


Με την ευκαιρία της υποστήριξης του σχεδίου της Τουρκίας για την πυρηνική ενέργεια από τη Ρωσία, ειπώθηκαν στο ρωσικό κοινοβούλιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια εξέλιξη στην περιοχή, αλλά ακούστηκαν και ιστορικές αλήθειες για τη στάση της Σοβιετικής Δημοκρατίας έναντι της Τουρκίας, που στα πλαίσια της επανίδρυσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, επηρέασε ανεπανόρθωτα καταστροφικά, τα τελευταία 100 χρόνια της Ελλάδας και την περιοχή περί τον Καύκασο.
Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Ρώσου βουλευτή και αφορά τις μέλλουσες ισορροπίες στη Μέση Ανατολή.
 
Αιγαιόγλαρος

 

Ομιλία-σοκ Ρώσου βουλευτή για Τουρκία:"Θα είναι το επόμενο Ιράν".Βίντεο

Έχει επισημανθεί από πολλούς και αποτελεί μία από τις ανησυχίες των ΗΠΑ και όχι μόνο.
Η Τουρκία "φλερτάρει" όλο και περισσότερο με την ιδέα,τη προοπτική να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Η προσωρινή αυτονομία της Βορείου Ηπείρου


Από Βόρειος Ήπειρος > Αλβανία (σύντομη αναδρομή στα ιστορικά γεγονότα από μια έφηβη)


Άννα Γκάγκαλη: Γεννηθήκαμε Έλληνες και ΔΕΝ γίναμε!

Κυρ, 19/02/2012 - 02:35
Αυτόνομη Ελληνική Βόρειος Ήπειρος
Πριν 99 χρόνια η Ιταλία σε συνεργασία με τις Μεγάλες Δυνάμεις αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τεχνητό κρατίδιο(Αλβανία) με τον εξής σκοπό: να εμποδίσει την Ελλάδα να επανέρθει στα φυσικά της σύνορα ( εντός αυτής και η νότια Ιταλία, Βερόνα- Σικελία, στην οποία κυριαρχούν ακόμα οι ελληνικές παραδόσεις και η αρχαία ελληνική διάλεκτος). Δεν φτάνει που ήθελαν τη δημιουργία αυτού του ανυπάρκτου τεχνητού κρατιδίου, αλλά αφαίρεσαν και από την ελληνική επικράτεια 28 επαρχίες(Κορυτσά, Χιμάρα, Αγίους Σαράντα, Αργυρόκαστρο, Δέλβινο, Πρεμετή, Πόγραδετς, Τεπελένι, Κολωνία, Λεσκοβίκι, Ερσέκα, Μοσχόπολη, Αυλώνα, Απολλωνία). Οι Ηπειρώτες όμως, δεν άντεξαν αυτή την αδικία, στις 17 Δεκεμβρίου ύστερα από 3 μήνες αποφάσισαν να εφαρμόσουν στην πράξη το άσμα που είχε πει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το 1821 « αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις μόνος σου πάρτην αν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις!!».

Τουρκία, Γενοκτονίες και μειονότητες.Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση





Του Βασίλη Κυρατζόπουλου

Στις 23/1/2012 η Γαλλική Γερουσία ενέκρινε το νόμο «περί άρνησης αναγνωρισμένων γενοκτονιών». Αν και οι πάντες προσπάθησαν να περιορίσουν το γεγονός σ’ ότι αφορά τα αδικήματα κατά των Αρμενίων που διαπράχθηκαν την περίοδο 1916 – 1919, στα άρθρα που ψηφίστηκαν δεν περιλαμβάνονται οι λέξεις Αρμένιοι ή Αρμενία.

Στις συζητήσεις που έγιναν στην Γερουσία (αλλά και σ’ αυτές που έγιναν στη Βουλή), ο βασικός αντίλογος επικεντρώθηκε στο ότι ο εν λόγω νόμος, περιορίζει «την ελευθερία του λόγου». Όμως, όπως τονίστηκε στις συζητήσεις, το Ακαδημαϊκό Άσυλο θα προστατεύσει κάθε επιστήμονα, που βούλεται να προβάλει τις όποιες αντιρρήσεις μέσω Πανεπιστημιακής κοινότητας. Άρα ο νόμος προσπαθεί να προστατεύσει τους απογόνους των θυμάτων από μη επιστημονικές καθοδηγούμενες προβολές, που ισχυρίζονται ότι «δεν υπήρξε καμία γενοκτονία κατά των Αρμενίων», παραχαράζοντας την ιστορία.

Ο Λιούπτσο Γκεοργιέφσκι προτείνει ως λύση το Άνω ή Βόρεια Μακεδονία

 
Παρά την διαφορετική θέση του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων σε θέματα όπως η καταγωγή των Σκοπιανών, η οποία είναι πολύ κοντά στην αλήθεια, η διευθέτηση του προβλήματος με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων με την Ελλάδα ως πύλη εισόδου σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και παρά τις προσπάθειες που κάνει εδώ και καιρό να πείσει για την λάθος πολιτική του σημερινού ηγέτη των Σκοπίων Γκρουεφσκι, οι προτάσεις του για την ονομασία δεν απομακρύνονται από την αναφορά του ονόματος "Μακεδονία", παρόλο που παραμένουν γύρω από γεωγραφικό προσδιορισμό.

Μια τέτοια πρόταση που έχει ακροατές στη χώρα μας, δεν θα λύσει το πρόβλημα και η αποδοχή της θα φέρει σταδιακά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα που θα φέρει και η σημερινή ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Γρηγόρης Αυξεντίου, ακόμα ένας Έλληνας στο βωμό της ελευθερίας.

    
Monumento Azentieu Makkeras.jpg

Μνημείο του Γρηγόρη Αυξεντίου στην Κύπρο
Γέννηση22 Φεβρουαρίου 1928
Λύση Αμμοχώστου
Θάνατος3 Μαρτίου 1957 (29 ετών)
Μαχαιράς, Κύπρος
ΨευδώνυμοΖήδρος, κ.α.
ΓονείςΠιερής και Αντωνία Αυξεντίου
ΣυγγενείςΧρυστάλα Αυξεντίου (αδελφή)





Ο Γρηγόρης Πιερή Αυξεντίου (1928-1957) ήταν Κύπριος αγωνιστής της ΕΟΚΑ, κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 εναντίον της Αγγλικής κατοχής. Ήταν δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης, και σκοτώθηκε από τους Άγγλους σε μάχη που δόθηκε κοντά στο Μοναστήρι Μαχαιρά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν κυρίως γνωστός με το ψευδώνυμο Ζήδρος, ενώ εκ των υστέρων ονομάστηκε «Σταυραετός του Μαχαιρά».
Στην Κύπρο θεωρείται εθνικός ήρωας, και τιμάται κάθε χρόνο με μνημόσυνο στο Μοναστήρι Μαχαιρά, σε ημερομηνία που πλησιάζει εκείνην του θανάτου του.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Σκελετοί αγνοουμένων Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων θαμμένοι σε τουρκική φυλακή

   
01-03-2012 20:10:28
<>
Τριάντα οκτώ (38) σκελετοί που βρέθηκαν στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ στην Τουρκία φαίνεται ότι ανήκουν σε φυλακισμένους Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους αγνοουμένους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Την σοκαριστική πληροφορία μετέφερε στο Ευρωκοινοβούλιο, η Ευρωβουλευτής του ΔΥΣΥ και του ΕΛΚ, Ελένη Θεοχάρους.
Πριν από λίγο καιρό βρέθηκαν θαμμένοι 38 σκελετοί στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ με τρύπες στο κεφάλι από όπλο των 9 χλστ. Η ανακάλυψη αυτό προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά όταν μετά από εξετάσεις DNA αποκαλύφτηκε ότι οι σκελετοί αυτοί δεν ανήκαν ούτε σε Τούρκους αλλά ούτε και σε Κούρδους.
Επισημαίνεται ότι στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ είχαν μεταφερθεί αριθμός ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ



Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011
Πανάρχαια προσευχή - επίκληση υπάρχει και λειτουργεί μυστικά μέσα στο Ελληνικό Αλφάβητο από καταβολής του.
Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνησή τους (Άλφα, Βήτα, Γάμα κλπ.) δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μια πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανώτερης σύλληψης.
Σύμφωνα με αυτήν τη γνωστή μας εκφώνηση, τα Ελληνικά γράμματα αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα Στίγμα (Θυμάστε ότι στην έκτη τάξη του δημοτικού γράφαμε: μαθητής/τρια της ΣΤ’ τάξεως, αυτό το ΣΤ’ συμβολίζει το έκτο γράμμα που ήταν το Στίγμα
S και με την γωνιώδη γραφή έμοιαζε με κεραυνό) ακούγονται και γράφονται ως εξής:
ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ - ΓΑΜΑ - ΔΕΛΤΑ - ΕΨΙΛΟΝ - ΣΤΙΓΜΑ - ΖΗΤΑ - ΗΤΑ - ΘΗΤΑ - ΙΩΤΑ - ΚΑΠΠΑ - ΛΑΜΒΔΑ - ΜΙ - ΝΙ - ΞΙ - ΟΜΙΚΡΟΝ - ΠΙ - ΡΟ - ΣΙΓΜΑ - ΤΑΥ - ΥΨΙΛΟΝ - ΦΙ - ΧΙ - ΨΙ - ΩΜΕΓΑ.

Η ανοικτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, στη διεθνή κοινή γνώμη....



  Προς διεθνή κοινή γνώμη: "Η αλήθεια για την Ελλάδα"!
15-02-2012

"Η αλήθεια για την Ελλάδα". Για κίνδυνο εξαφάνισης της Ελλάδας από την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση κάνει λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή του προς τη διεθνή κοινή γνώμη, μιλώντας για «συνωμοσία εναντίον του ελληνικού λαού» και μάλιστα υποστηρίζοντας ότι υπάρχει άλλη λύση "και αυτή είναι η Ρωσία"!

Η επιστολή δημοσιεύτηκε την Τρίτη, αλλά γράφτηκε την Κυριακή, πριν ο Μ.Θεοδωράκης μπει με τον Μ.Γλέζο στη Βουλή κατά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, έχοντας πέσει θύμα της εκτεταμένης χρήσης χημικών από την αστυνομία.
Παρατίθεται ακολούθως ολόκληρη η επιστολή:


Εξελίξεις στις έρευνες για τον τάφο του Ιησού...


Επιγραφή στα ελληνικά αποκαλύπτει τον τάφο του Ιησού;

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως βρήκαν ταφικό χώρο στην Ιερουσαλήμ

Αρχαιολόγοι που ερευνούν χριστιανικό ταφικό δωμάτιο του 1ου αιώνα ανακάλυψαν μία αρχαία επιγραφή η οποία πιστεύουν πως μπορεί να αποδεικνύει πως το σημείο αυτό είναι το σημείο όπου ετάφη τελικά ο Ιησούς.

Χρησιμοποιώντας μία τηλεκατευθυνόμενη κάμερα συνδεδεμένη με ένα ρομποτικό «χέρι» κάτω από ένα πύργο στην Ιερουσαλήμ, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν οστεοφυλάκια του 1ου αιώνα.

Το καπάκι ενός από αυτά τα δοχεία, έφερε μία επιγραφή στα ελληνικά που μπορεί να μεταφραστεί κάπως έτσι: «Divine Jehovah, raise up, raise up» («Θείε Ιεχωβά, σήκω, σήκω»).

Aθώοι όλοι για τη "μίνι εξέγερση" στην Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου

   
01-03-2012 18:02:19
<>
 


ImageΑθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έξι άτομα που κατηγορούνταν για συμμετοχή στα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου 2011 που προκάλεσαν τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια να αποχωρήσει.

Οι έξι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους τέσσερις οπαδοί του Ηρακλή, κάθισαν στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις πράξεις της παράνομης βίας και της προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δίπλα τους κάθισε κι ένας αστυνομικός, ο οποίος αθωώθηκε τελικά για το αδίκημα της προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δια παραλείψεως. Ο τελευταίος κατηγορείτο ότι παρότι βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία εκείνη την ημέρα, εντούτοις δεν προέβη σε καμία σύλληψη.


Υπάρχει λύση, για την κρίση........από γνωστό Έλληνα επιχειρηματία......


"Να πως θα βγούμε από τη κρίση.Με θάρρος".Η πρόταση ενός γνωστού Έλληνα επιχειρηματία



Όσοι αυτά τα δύο χρόνια που η χώρα κλυδωνίζεται μέσα στην θύελλα,τόλμησαν να προτείνουν μία άλλη λύση πέρα από αυτή που προτάθηκε και επιβλήθηκε,παρουσιάστηκαν περίπου ως γραφικοί εθνικιστές και υπερπατριώτες.Όχι ότι δεν υπήρξαν και τέτοιοι,οι οποίοι τελικά έκαναν μεγάλη ζημιά δίνοντας επιχειρήματα σ΄ όσους επιθυμούσαν την επιβολή της "τελικής λύσης".

Όμως υπάρχουν απόψεις που πρέπει να ακουστούν ,από ανθρώπους που και σοβαροί είναι και έχουν μία κοινωνική και οικονομική θέση η οποία τους επιβάλει να πάρουν θέση αλλά επιβάλει και σ΄ όλους μας να τους ακούσουμε. Ίσως για το μόνο που θα μπορούσαμε να τους "επιπλήξουμε",είναι ότι δεν μίλησαν νωρίτερα "φοβούμενοι" ότι θα τους εντάξουν στην κατηγορία των γραφικών που προαναφέραμε.

Συμπαράσταση από Liberation.....

Liberation:"Ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου,πάντα σηκώνεται"!Άρθρο-ύμνος για την Ελλάδα





Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία.
Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ας βρούμε ξανά τη δύναμή μας.....!!!!!

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012


FACEBOOK: Η φωτογραφία με το μήνυμα για δύναμη προς τους Έλληνες


http://www.mediagate.gr/media/k2/items/cache/1658a31c9d174ba8d8e95be08c114719_M.jpg?t=943912800

















Είναι μια από τις εικόνες αυτές που εκατοντάδες Έλληνες κοινοποιούν καθημερινά...
στο προφίλ τους στο Facebook.